MENY-lauget præsenterer!

Månedens øl

Hver måned byder MENY på et nyt bryg, som præsenteres af MENY’s øl-laug. Her på siden kan du udforske de forskellige øl, som ofte er resultatet af laugets samarbejde med udvalgte bryggerier i Danmark.
Læs om ØL-lauget
MENY_oellaug_0624

Månedens øl i juli

af Mads Enevoldsen, MENY Søndervig

Radler, Alster, Shandy kært barn har mange navne. Denne stilart kom frem i 1920’erne i Tyskland under navnet Radler. Det er en pilsnertype der er blandet 60-40 med lemonade/ sodavand og i dette tilfælde med citron. Hvilket gør det til en superfrisk, tørstslukkende og meget let drikkelig øl. Det er en stil man finder så snart man krydser grænsen til Tyskland og den bliver mere og mere udbredt jo længere syd på man kommer. I sommerens varme er det en fantastisk øl til at nyde på terrassen, eller som en before dinner drink.  Denne gang har vi både en version med 3,2% og en 0,0%. To helt suveræne sommer øl.

månedens øl juli
månedens øl juni

Månedens øl i juni

Af Dorte Jørgensen, MENY Hørsholm

Husbryggeriet Jacobsen og Carlsberg Research Lab har i samarbejde med MENY’s øl laug brygget en fuldfed frugtbombe af en Double IPA. En unik udviklet humletype på Carlsberg Research Laboratorie, der er så ny, at den endnu ikke har et navn, og derfor er en banebrydende smagsoplevelse af de helt store. Øllet er brygget på en enkel og ganske lys maltskrå bestående af pilsner- og hvedemalt, der sikrer øllet gode læskende egenskaber og sætter scenen for de egentlige hovedrolleindehavere, nemlig den tilsatte humle. Med en rund og fyldig krop, understøttet af en velafbalanceret bitterhed, er øllet hverken for tungt eller udtørrende, men derimod særdeles læskende.

Øllen er ideel til krydrede indiske retter, eller enhver form for BBQ og den komplementerer de fleste typer smørrebrød eller som en udsøgt ledsager til et udvalg af vellagrede oste.

Månedens øl i Maj

Af Steffen Brandt, MENY Kolding, Galgebjergvej

Frisk og frugtig øl til forårssolen. Som navnet indikerer, er Pomegranate Orange Sour en frisk, frugtig og syrlig øl, som egner sig godt til forårssolen. Her kombineres
sødmen fra appelsin og granatæble med en let syre, som resulterer i en dejlig tørstslukkende balance.

Maanedens_oel_Maj_24
Maanedensoel_arpil_trans500b

Månedens øl i April

Af Brian Lindberg, MENY Køge

Anarkist witbier er en amerikansk witbier (hvedeøl ) brygget i samarbejde mellem MENY’s øllaug og Anarkist. Det er en hvedeøl som er krydret med masser af aromatiske amerikanske og newzealandske humletyper og som et helt særligt twist er der tilsat rabarber. Resultatet er en virkelig forfriskende forårsøl med masser af tropiske frugtnoter og en god balance i smagen. Vi anbefaler den til det lette frokostbord og eller asiatiske nudelretter.

Månedens øl i Marts

Af Steffen Brandt, MENY Kolding, Galgebjergvej

Lige børn brygger bedst. Og nu har to af den danske ølbranches mest passionerede institutioner, Mikkeller og MENYs øllaug, slået pjalterne sammen om at brygge en øl kun til MENY. Der er tale om en Cold IPA - en hybrid ølstil, som kombinerer det rene og læskende ved pilsneren med IPA’ens forfriskende humlebitterhed. Den er klar, undergæret og let tilgængelig, men denne nye hybridøl har samtidig en spændende smagsprofil. Den appellerer dermed både til øl entusiasten, der vil udvide sin horisont og alle dem som ganske simpelt vil slukke tørsten. På den måde er det en typisk Mikkeller-øl, der emmer af innovation og kvalitet. Ice Cold IPA fås kun i en begrænset periode.

maanedens_oel_marts24
Maanedens_oel_feb_24

Månedens øl i februar

Af Mads Enevoldsen, MENY Søndervig

Pauwel kwak, er en filtreret, ravfarvet amber ale, som er med sine 8,4% alkohol en Belgisk strong ale, brygget af Bosteels Brewery efter en gammel opskrift, der kan dateres helt tilbage til 1791.

Øllet har en Vinøs duft af frugt og karamel. I smagen kan der antydes søde frugter som æble, banan og figner samt vanilje. Grundet den en stærk maltning, har Kwak en god og fyldig ”krop” som gør at den gode smag bliver hængende i munden, men den bliver balanceret af en dejlig bitterhed i eftersmagen, som gør at man sidder tilbage med en god maltkarakter og karamel smag i munden.

Månedens øl i januar

Vil du bryde vanerne og holde hvid januar? Så nyd en alkoholfri øl fra Anarkist, som er denne måneds øl i MENY.

Som led i det gode samarbejde mellem Meny’s Øllaug  og ANARKIST kommer der i 2024 en serie af unikke limited edition øl, som afspejler tidens trend og tendenser inden for craft beer.

Månedens øl i Januar er en frisk og aromatisk IPA med al den gode smag og aroma fra øl uden de høje procenter. Ved at benytte en unik gæringsproces holdes alkoholprocenten nede, uden at gå på kompromis med smagen. Som noget unikt tilføjes den nye Nectaron humle fra New Zealand, som giver en eksplosion af citrus, tropiske frugter og stenfrugter.

maanedens_oel_jan24

PICK & MIX

Se et udpluk af MENY’s sortimentet på specialøl her
5 øl for 100,-
Pick og mix_generisk
;