MENY-lauget præsenterer ...

Månedens øl

Månedens øl

Hver måned byder MENY på et nyt bryg, som præsenteres af MENY’s øl-laug. Her på siden kan du udforske de forskellige øl, som ofte er resultatet af laugets samarbejde med udvalgte bryggerier i Danmark.
Læs om ØL-lauget
Maanedens_oel_Oel_laug_madarbejder_25

Månedens øl i juli

Hus bryggeriet Jacobsen – Mystery Double IPA 

Mads Enevoldsen – Meny, Søndervig

 

Jacobsen og Carlsberg Research Lab har i samarbejde med MENY’s Øl-Laug brygget en fuldfed Double IPA på 7,5 %.
Humlen er en ny, ”hjemmeavlet” humle fra Carlsberg Research Laboratorium. Humlen er så ny, at den endnu ikke har et rigtigt navn. For et bryggeri som Carlsberg er der brugt rekordmeget humle til denne øl, nemlig 1 kg pr. 100 liter.
Maltbasen består af bygmalt tilsat hvedemalt, som giver den en fløjlsblød smagsfornemmelse, der også understøtter bitterheden og alkoholstyrken.
Dette giver en sløret, læskende og frisk DIPA – perfekt til krydret og stærk mad eller bare til at nyde på terrassen i sommerens sol.

 

 

Månedens øl juli
Månedens øl juni

Månedens øl i juni

Brian Hansen, MENY i Køge

Månedens øl er et samarbejdsbryg med Stepping Stone Brewing Co.

Vi har, inspireret af den sydtyske bryggeritradition, brygget en rigtig bajer – en ufiltreret og lys pilsner. Smagen er forfriskende med noter af let ristet korn og vilde urter, og aromaen er frugtig med et hint af æble og kornblomster.

 

Månedens øl i maj

Økologisk blanche med citrontimian

Steffen Brandt - MENY Galgebjergvej, Kolding

 

Vi har i MENYs øllaug, i samarbejde med Herslev Bryghus, brygget en drikkevenlig økologisk hvedeøl med et frisk pift af citrontimian, der lægger sig fint i baggrunden og afrunder smagsoplevelsen.

Nyd Blanche med Citrontimian i forårssolen og prøv den til forsommerens lette retter med fisk, skaldyr, asparges og friske krydderurter.
 

 

Månedens øl maj
Månedens øl april

Månedens øl i april

Brian Lindberg, MENY i Køge

Meny’s øllaug har i samarbejde med 2 af vores dygtige danske mikrobryggerier, Alefarm og too Old to die Young, brygget et helt særligt sæt øl bestående af 2 Dobbelt IPA brygget i forskellige i stilarter som på hver sin måde fremhæver humlevarianternes fantastiske smag og aroma. 

Alefarm ‘Live’ - Hazy DIPA 
er fyldt med saftige og tropiske frugtnoter. Denne øl har en blød og fyldig mundfølelse, som fremhæver de intense aromaer af mango, ananas og citrus. Øllen er perfekt til dem, der elsker en frugtig og aromatisk DIPA.


Too Old to die Young ‘Evil’ - Modern West Coast DIPA 
Modern West Coast DIPA kombinerer en klar og sprød profil med en kraftig humlekarakter. Denne øl har noter af fyrretræ, grapefrugt og en let maltbalance, som giver en ren og forfriskende finish. Ideel til dem, der foretrækker en sprødere, friskere og bitter DIPA.

 

 

Månedens øl i marts

En belgisk øl med verdensomspændende anerkendelse

Delirium Tremens er en ikonisk belgisk øl brygget af Brouwerij Huyghe. Den blev lanceret i 1988 og har siden opnået verdensomspændende anerkendelse.


Øllen er kendt for sin lyse, blonde farve og sit karakteristiske logo med en lyserød elefant.

God, let frugtig og maltet duft.
Øllen fremstår med en smuk gylden, hazy hvedefarve, da den er ufiltreret.
I smagen får man en god fylde og intensitet, samt en lækker og vedvarende eftersmag.
Velegnet til klassisk dansk smørrebrød eller en skøn servering af klassisk belgisk Moules Frites.

 

Månedens øl marts
Månedens øl februar

Månedens øl i februar

Mads Enevoldsen, MENY Søndervig

Samuels Smith’s - Nut Brown Ale - Engelsk klassiker  

Som nævnt i overskriften så er det en engelsk klassiker. Det er en klassisk Brown ale, med noter at hasselnød, som vil gå rigtig godt til mørke Brassere retter, barbecue eller krydret retter men også til den kraftige ost. 

Samuel Smith’s er et gammelt bryggeri fra Yorkshire øst for Manchester. De brygger på helt gammeldags metode, MENY’s øllaug har selv været der over på studiebesøg, hvor vi ved egen syn kunne se hvor lavpraktisk de brygger deres øl. Med bland andet vand fra den oprindelige brønd fra 1758 som har et meget hård vand. Hvilket de ikke på ingen måde bliver vandbehandlet, man arbejder med hvad man har, ingen fikumdik eller hightech teknologi til hjælp.  

Brygmesterens fineste opgave er at sørge for at der ikke bliver ændret i de oprindelige opskrifter.
 

Månedens øl i Januar

Af Frederik Jørgensen, MENY Lyngby

Vil du bryde vanerne og holde hvid januar?

Så nyd en alkoholfri øl fra Anarkist, som er denne måneds øl i MENY.

Månedens øl i januar er en tørhumlet American Lager. American eller US lager er en betegnelse man bruger når en traditionel undergæret øl med pilsner malt får et IPA præg fra Amerikansk humle. I dette tilfælde er den fantastiske Tjekkiske humle Saaz blevet brugt som bitterhumle for at give basen til øllets bitterhed og der er derefter tilsat amerikansk tørhumle som giver noget friskhed og tropisk præg. 

Et perfekt alternativ hvis man vil skære ned på både alkohol- og kalorieindtaget i januar måned, men stadig elsker smagen af en god specialøl. 

Maanedens_ole_januar_25

PICK & MIX

Se et udpluk af MENY’s sortimentet på specialøl her
5 øl for 100,-
Pick og mix_generisk
OEVS_madarbejder_25

Hvilken øl passer til maden?

Alt efter hvilken ret du serverer, kan der være forskellige smagsnuancer der kan fremhæves i både mad og øl. Lige som du kender det fra vin, kan du også tilpasse øllen til maden serveret. Vi kommer med forslag til madretter her.
Find opskrifter
;