Havregrynene fra Engdigegaard er ikke ligesom andre havregryn. Faktisk er de de eneste af deres art i hele Danmark. Sorten er nemlig den gamle sorthavre. Som navnet antyder, er havren sort. Og fordi man tænker grønt på Engdigegaard, er den sorte havre også økologisk. Men det er nu hverken farven eller økologien, der er det mest interessante. Det er derimod de mange gode egenskaber.
Karsten fra Engdigegaard kan fortælle længe om sorthavregrynenes fordele. De mætter bedre, fordi de er rigere på fibre og protein, de har flere af de sunde betaglucaner og ja, selv fiberstrukturen er bedre. På et punkt ligner sorthavregrynene dog helt almindelige havregryn – farven. For sorthavrens farve sidder i skallen, som man ikke spiser.
Sorthavre er en gammel sort. Alligevel er det en nyhed, at den bliver dyrket igen. Som nævnt er Engdigegaard de eneste, der laver sorthavregryn. Og derfor er de også en ægte Dansk Madskat: En råvare, som er så god, at man vil gå på jagt efter den.
Kom ned i den nærmeste MENY og gå på opdagelse i Danske Madskatte