Økologi
Vi holder af økologi

ØKOLOGI I MENY

Altid øko på hylderne

Mere end 1.000 økologiske varer i fast sortiment

Økologi, naturligvis!

Du er langt fra den eneste, som gerne vil beskytte miljøet, spare dig selv og din familie for unødig kemi og sikre dyrevelfærden. Flere og flere køber økologiske varer, og hos MENY gør vi alt for, at det skal være nemt og lækkert at vælge en økologisk livsstil.

Med mere end 1000 økoprodukter på hylderne i MENY kan du finde økologiske alternativer til langt det meste på din indkøbsliste. Vi har økologiske æg, økologisk mælk, økologisk mel og gryn, økologisk frugt og grønt, økologisk vin og økologisk kød – bare for at nævne nogle få af de mest populære varegrupper.

Nogle af vores butikker har endda valgt at udbygge det økologiske basissortimentet med økologiske varer fra lokale producenter. Spørg i din lokale MENY for at høre nærmere om butikkens udvalg.

Økologi
Økologi gulerødder

Økologi på tilbud

Jamen, er det ikke dyrt at spise økologisk? Jo og nej. Der er visse produktionsudgifter i økologisk landbrug, som gør økologiske produkter lidt dyrere end konventionelt dyrkede eller opdrættede varer, men jo flere, der køber økologiske varer, jo billigere bliver de med tiden. Og du behøver ikke vente med at få fat i billige økologiske produkter, for vi har ofte tilbud på økologi i MENY. 

 

TILMELD DIG NYHEDSMAILEN

Økologisk hverdag

hver dag i MENY

En del af vores økologiske varer er af mærket Grøn Balance, som består af over 200 økologiske produkter. Alle varerne i serien er mærket med enten det røde danske Ø-mærke eller det grønne europæiske økologimærke. Så vidt muligt har vi dansk frugt og grønt, når det er i sæson, så vejen fra jord til bord er så kort som muligt. Det er godt for både klimaet og for friskheden af de varer, du køber med hjem. Hvis vi kan indkøbe dansk mel, havregryn eller lignende til en fornuftig pris, gør vi også det.

I Grøn Balance-serien finder du blandt andet:

  • Økologisk frugt, bær og grøntsager
  • Økologiske morgenmadsprodukter
  • Økologiske æg
  • Økologisk mel
  • Økologisk pasta og ris
  • Økologisk kaffe
  • Økologiske frostvarer
  • Økologisk saft
Grøn Balance økologi

Økologiske opskrifter

Gå i køkkenet med ny inspiration til farverig og indbydende mad, fyldt med vitaminer og lavet med økologiske råvarer. Vi har samlet en række lækre opskrifter, baseret på økologiske madvarer, du finder i MENY. Find inspiration til dit næste sunde måltid og glæd dig selv og familien med grøn mad af økologiske råvarer. Vitaminfyldte juicer, børnevenlig pizza og sprøde salater er bare nogle af de økologiske opskrifter, du finder her, og der kommer løbende nye til. Bon ø-ppetit!

Hvorfor er det godt at spise økologisk?

Når man vælger en økologisk livsstil, tager man aktiv stilling til miljø og dyrevelfærd i fødevareproduktionen. Landmanden må ikke bruge kemisk syntetiserede sprøjtemidler og kunstgødning. Da der kun må bruges få sprøjtemidler ved økologisk dyrkning, er der en minimal risiko for, at grundvandet bliver forurenet med rester, og økologisk kød skal opdrættes med dyrevelfærd for øje. Det betyder blandt andet, at dyrene har mere plads og mulighed for at komme ud og bevæge sig i frisk luft, og at de får økologisk dyrket foder.

Også din og din families sundhed har gavn af at leve økologisk. Forarbejdede økologiske varer er underlagt strenge krav med hensyn til tilsætningsstoffer, så du får så rene og naturlige produkter som muligt.

Læs mere hos Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 

Hold dig opdateret

UGENS MENY I INDBAKKEN

Tilmeld dig MENYs nyhedsmail og få ugens tilbud, lækre opskrifter og madinspiration direkte i indbakken.
TILMELD NYHEDSMAIL