Økologisk udvalg hos MENY
Mere end 1.000 økoprodukter på hylderne

ØKOLOGI I MENY

Økologi i dit lokale MENY supermarked

Det begyndte så småt med økologisk mælk… og nu er det helt utænkeligt med et supermarked uden økologiske varer i alle kategorier. Flere og flere køber økologiske varer, og hos MENY udvider vi hele tiden vores økologiske varesortiment.

Med mere end 1000 økoprodukter på hylderne i MENY finder du økologiske alternativer til langt det meste på din indkøbsliste. Vi har økologiske æg, økologisk mælk, økologisk frugt og grønt, økologisk vin og økologisk kød – bare for at nævne de mest populære varegrupper.

Nogle af vores butikker har endda valgt at udbygge det økologiske basissortiment med økologiske varer fra lokale producenter. Spørg i din lokale MENY for at høre nærmere om butikkens udvalg.

Økologi
Grøn Balance Mælk

Øllingegaard & Grøn Balance - Sammen om økologi

Med bankende hjerter for økologi gør vi os hver dag umage med at producere danske økologiske fødevarer - med fokus på dyrenes velfærd og miljøet. Den dugfriske økologiske mælk fra dedikerede landmænd modtages dagligt. Mælken er råvaren til det brede sortiment af økologiske mejeriprodukter, som Øllingegaard passioneret fremstiller. Hos Grøn Balance er vi stolte af, i fællesskab med Øllingegaard, at levere smagfulde mejeriprodukter til hele Danmark – vi mener nemlig det skal være nemt at handle økologisk med omtanke for dig og dine nærmeste.
 

Bon ø-ppetit!

Find økologiske opskrifter

Gå i køkkenet med ny inspiration til farverig og indbydende mad, fyldt med vitaminer og lavet med økologiske råvarer. Vi har samlet en række lækre opskrifter, baseret på økologiske madvarer, du finder i MENY. Find inspiration til dit næste sunde måltid og glæd dig selv og familien med grøn mad af økologiske råvarer. Vitaminfyldte juicer, børnevenlig pizza og sprøde salater er bare nogle af de økologiske opskrifter, du finder her, og der kommer løbende nye til. Bon ø-ppetit!

Er du sulten efter mere?

Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor vi har samlet mere end 1.500 opskrifter!
Se flere opskrifter
Madarbejder - økologi

Økologi til hverdagspris

Hvorfor er økologi dyrt? Det er det, fordi der er visse produktionsudgifter i økologisk landbrug, som gør økologiske produkter lidt dyrere end konventionelt dyrkede eller opdrættede varer. Den gode nyhed er, at jo flere, der køber økologiske varer, jo billigere bliver de med tiden. Og du behøver ikke vente med at få fat i billige økologiske produkter, for vi har hverdagspriser på økologi i MENY. Hold øje med ugens avis – her finder du ofte fx økologisk kylling og økologisk oksekød.

Tilmeld dig nyhedsmailen her og få alle vores tilbud, også de økologiske, direkte i indbakken.
 

TILMELD DIG HER

Økologisk hverdag i MENY

Spis økologisk morgen, middag og aften

Økologi til hverdag. Det er her, det batter og gør en forskel at vælge økologiske varer. Når morgenmaden indtages før dagens gøremål, madpakken smøres, aftensmaden laves klar til familien – dag efter dag.

Økologisk mælk til økologiske morgenmadsprodukter. Økologisk brød med økologisk pålæg til frokosten og økologisk frugt til om eftermiddagen. Og aftensmad med økologisk grønt og økologisk kød (og måske et glas økologisk vin i ny og næ). Alt sammen finder du i din lokale MENY.

En stor del af vores økologiske udvalg er af mærket Grøn Balance, som består af over 200 økologiske produkter. Alle varer i serien er mærket med enten det røde danske Ø-mærke eller det grønne europæiske økologimærke.

Så vidt muligt har vi dansk frugt og grønt, når det er i sæson, så vejen fra jord til bord er så kort som muligt. Det er godt for både klimaet og for friskheden af de varer, du køber med hjem. Når vi kan tilbyde dansk mel, havregryn eller lignende til en fornuftig pris, gør vi også det.

I Grøn Balance-serien finder du blandt andet:

  • Økologisk frugt, bær og grøntsager
  • Økologiske morgenmadsprodukter
  • Økologiske æg
  • Økologisk pålæg
  • Økologisk mel
  • Økologisk pasta og ris
  • Økologiske frostvarer
  • Økologisk saft
Grøn Balance økologi
Børn og økologi

Børn og økologi

Hvis der er nogen, vi gerne vil spare for giftig kemi og skadelige tilsætningsstoffer, er det vores børn. Derfor har vi hos MENY økologiske varer til børn, fx økologisk babymad og økologisk modermælkserstatning. Så kan hele familien spise økologisk, også de allermindste.

Økologisk kød

Du bringer en god portion dyrevelfærd med hjem til middagsbordet, når du køber økologisk kød i MENY. Kig ned i slagterafdelingen, hvor du finder et bredt udvalg af økologisk kød og fjerkræ. FRILAND ØKOLOGI er vores økologiske mærke inden for okse- og grisekød. Alt kødet kommer fra dyr, der er født, opvokset og slagtet i Danmark. Grisene fødes og opfostres på friland, og kvæget græsser frit på marken i sommerhalvåret.
Spørg vores faguddannede madarbejdere til råds om tips til udskæring og tilberedning af økologisk kød.

Økologisk kød
Økologisk vinmark

Økologisk vin

De senere år er konventionel vin blevet pustet i nakken af økologiske og biodynamiske vine. Produktionen af økologisk vin stiger år for år, og MENY har naturligvis taget både økologisk rødvin, hvidvin og rosévin med i sortimentet. Kig ned i vores vinafdeling, hvor vores faguddannede madarbejdere hellere end gerne hjælper dig med at finde en lækker flaske økologisk vin eller to, som passer til sæsonen, maden og lejligheden.

Lad vitaminerne flyde

Lækre økologiske juicer

Hvorfor er det godt at spise økologisk?

Når man vælger en økologisk livsstil, tager man aktiv stilling til miljø og dyrevelfærd i fødevareproduktionen. Landmanden må ikke bruge sprøjtemidler, genmodificerede elementer eller kunstig gødning, og økologisk kød skal opdrættes med dyrevelfærd for øje. Det betyder blandt andet, at dyrene har mere plads og mulighed for at komme ud og bevæge sig i frisk luft, og at de får økologisk dyrket foder.

Også din og din families sundhed har gavn af at leve økologisk. Forarbejdede økologiske varer er underlagt strenge krav med hensyn til tilsætningsstoffer, så du får så rene og naturlige produkter som muligt.

Læs mere hos Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 

Hold dig opdateret

UGENS MENY I INDBAKKEN

Tilmeld dig MENYs nyhedsmail og få et praj om ugens avis, lækre opskrifter og madinspiration direkte i indbakken.
TILMELD DIG HER
;