Laktosefri_2023
Find dem nemt i MENYs store udvalg

Laktosefri produkter i MENY

Hvis du lider af laktoseintolerance ved du, hvor svært det kan være at købe ind til laktosefri kost. Ud over mælkeprodukterne i køledisken forekommer laktoseholdige ingredienser i bl.a. pålæg og bagværk.
I MENY har vi et stort udvalg af produkter, som er fri for laktose, også kaldet mælkesukker:
• Brød
• Bageartikler
• Mejeri
• Mælkeerstatninger
• Leverpostej
• Pølser
Kig efter de grønne ”laktosefri” skilte på hylderne i din MENY for at fylde kurven med de varer, som er gode for dig, som er laktoseintolerant.

Laktosefri_2023

Hvad er laktose og laktoseallergi?

Laktose eller mælkesukker forekommer naturligt i mælk og mælkeprodukter. Det består af de to sukkerarter glukose og galaktose, som kroppen normalt nedbryder med enzymet laktase, der findes i tyndtarmen. Mennesker med laktoseallergi danner ikke tilstrækkeligt med laktase til at nedbryde laktosen, og det giver symptomer som mavesmerter, oppustethed og diarré.

Glukoseintolerance er primært genetisk betinget men kan også opstå i forbindelse med tarmsygdomme. Op mod 5 % af danskerne er intolerante over for laktose, mens det i andre lande og verdensdele er helt op til 80 % af befolkningen, som ikke tåler mælkesukker (kilde: sundhed.dk).

Laktosefri kost med laktosefri produkter

Man behøver ikke undgå mælkeprodukter, selvom man har laktoseintolerance. MENY fører et stort udvalg af blandt andet mælk, fløde og yoghurt, hvor laktosen er fjernet. Smagen er stort set den samme, og produkterne kan bruges, som du normalt ville anvende mælkeprodukter i hverdagen. Kig efter de grønne ”laktosefri” skilte, når du vil være sikker på at købe ind til laktosefri mad.
Hvis du helt vil undgå mælkeprodukter i din kost, kan du se nærmere på vores udvalg af veganske produkter med blandt andet plantebaserede drikke og brød og kager uden laktose.

Laktosefri_2023

 

Laktosefri opskrifter fra MENY

Mangler du inspiration til lækker laktosefri mad, brød eller kage? Vi har samlet en række opskrifter, som er lige til at tage med i køkkenet, uanset om det er din daglige laktosefri kost eller en lækker gæstemiddag, du vil lave. Har du børn med laktoseintolerance, finder du også opskrifter på brød og kager uden laktose, så I kan hygge jer sammen om bagningen.

Alle ingredienserne kan naturligvis købes i din nærmeste MENY.

;