Aarstiderne i MENY

Aarstiderne i MENY

VELKOMMEN TIL AARSTIDERNE I MENY

I MENY er madglæde i centrum. Vi vil forkæle dig, der handler hos os, møde dine behov, inspirere dig og tilfredsstille dine smagsløg. Dén tilgang deler vi med Aarstiderne.

Det var Aarstiderne, der såede frøene til den økologiske bevægelse, der for alvor startede i Danmark for 25 år siden. Aarstiderne er aldrig gået på kompromis med hverken økologi, kvalitet, smag eller idérigdom. Det skal være nemt at spise godt hver dag. 

Sammen med Aarstiderne vil vi skabe en madoplevelse, der ikke bare giver dig appetit på nye spændende råvarer i sæson, men også mulighed for at være en del af et fællesskab, hvor økologi, kvalitet og smag går hånd i hånd. 

Lige nu er Aarstiderne flyttet ind i fire af vores butikker: MENY Nærum, MENY Horsens, MENY Borups Allé og MENY Gl. Skagensvej i Frederikshavn. Glæd dig til at møde Aarstiderne i en MENY nær dig snart!

Aarstiderne er flyttet ind hos MENY

 
I vores frugt- og grøntafdelinger møder du fremover Aarstidernes økologiske madmarked med sæsonens friske frugter og grøntsager, delikatesser, specialiteter og meget mere – alt sammen nøje udvalgt.
 
Vi vil give dig oplevelsen af at holde ind ved gårdbutikken og vælge mellem de mange nyhøstede og velduftende frugter og grøntsager. Samtidig vil vi udfordre de indgroede vaner og inspirere dig til at gå på opdagelse i nye smagsoplevelser og spændende opskrifter. 

For i MENY handler indkøb ikke bare om at handle ind. Det handler om at fejre den gode smag og de gode stunder, vi skaber sammen omkring bordet ved spisetid.

RAF_tomater_aarstiderne

RAF-tomater

Den karakteristiske ujævne form og den mørkegrønnestribning gør de spanske RAF-tomater til et fantastisk synpå tallerkenen. Smagen er intens, sødlig og aromatisk. RAF-tomaten modner indefra og kan derfor stadig væremeget grøn, selvom den er moden og spiseklar. Efter et pardage kan den blive lidt blød - det betyder dog ikke, at dener blevet dårlig, og smagen er stadig helt i top.

Japansk_aubergine_aarstiderne_2025

Japansk aubergine

De slanke japanske auberginer fra Aarstiderne har en letsødlig smag og en dyb lille farve. Selvom sorten hedderjapanske auberginer, dyrkes de hos vores økologiskeleverandør i Spanien. Anvend de slanke auberginer på samme måde som demere almindelige varianter. Prøv fx at flække dem og stege dem gyldne på pande eller grill. Du kan også bruge de japanske auberginer i ratatouille og moussaka.

Hvidloeg_top_aarstiderne_25

Hvidløg med top

De ligner forårsløg eller små porrer, men smager skønt af hvidløg. Friske hvidløg med top er en udsøgt delikatesse, som høstes, inden løget udvikler sig fuldt ud. Brug både den hvide løgdel og den grønne top, når du vil lave mad med friske hvidløg. Smagen er markant mildere end tørrede hvidløg, og derfor kan du sagtens bruge snittet frisk hvidløg rå i salater. Du kan også lynstege dem i wokken sammen med andre snittede grøntsager, eller du kan bruge dem som topping på varme retter, hvor de til beredes let af eftervarmen.

Ramsloeg_aarstiderne_25

Ramsløg

Forestil dig en blanding af frisk hvidløg og porre – så har du smagen af ramsløg. De aromatiske blade er mildere end hvidløg, men meget kraftigere i smagen end fx purløg. Aarstidernes ramsløg plukkes flere gange om ugen i voresøko-certificerede skov omkring Barritskov ved Vejle Fjord. Sæsonen er kort og slutter i maj, når ramsløgets hvide, stjerneformede blomster springer ud. Derfor er det bare om at bruge løs af de friske ramsløg, mens de er her. Du kan fx vende snittet ramsløg i en wokret, eller du kan røre blødt smør sammen med fintskåret ramsløg, salt og lidt citronsaft for et friskt alternativ til hvidløgssmør.

Svampekasse_aarstiderne_25

Blandede svampe

I svampekassen fra Aarstiderne møder du udsøgtespisesvampe såsom maitake, shiitake, østershatte, brunechampignoner, kejserhat og lion’s mane. De er alle dyrket iLa Rioja-regionen i det nordlige Spanien.Svampe vokser videre efter høst og kan danne et lag afsvampesporer, som du blot kan skrabe af med en urtekniv.Når svampene steges, får de en dyb og kødfuld umami-smag, og derfor er de gode i fx gryderetter og saucer.

Asparges_aarstiderne_25

Asparges

Du kender de grønne og de hvide – men hos Aarstiderne er vi glade for farver og vil gerne inspirere dig til også at smage de violette asparges, som dyrkes af vores gode samarbejdspartner Pepe i Huertas Bajas for foden af Sierra Nevada-bjergkæden. Asparges kan dampes kort og serveres som tilbehør eller som et let måltid. De er også gode på grillen, i wokretter og i risotto. Rå asparges kan snittes på skrå og vendes i en grøn salat eller blandes i en måltidssalat med kogte korn. Hvide asparges skal skrælles, men grønne og violetteasparges skal blot skylles, og bunden skal skæres af.

Lions_mane_Aarstiderne_25

Lion’s mane

Den kompakte lion’s mane hedder også pindsvine-pigsvamp og er en helt særlig og ret sjælden svamp, som Ramón González dyrker til Aarstiderne i Spanien. Den haren karakteristisk smag og en kødfuld tekstur. I modsætning til mange andre svampe skrumper lion’smane næsten ikke, når du tilbereder den. Du vil bliveforundret over den dybe umamismag og faste konsistens, som gør, at ingen vil savne kød i måltidet. Lion's mane kan skæres i mindre tern, smørsteges og vendes med kogt pasta. Du kan også skære lion’s mane i skiver, vende dem i kærnemælk og mel og fritere dem til en saftig svampeburger.

Flade_boenner_Aarstiderne_25

Flade bønner

I Danmark er de ikke særligt kendte, men i Spanien er de flade Helda-bønner den mest spiste bønne overhovedet. Aarstidernes Helda-bønner dyrkes i Andalusien.Helda-bønnen kan blive op til 25 cm lang. Den betegnes som en “trådløs” bønne, fordi den ikke er træet og trævletat spise, som andre bønner kan være. Du kan tilberede Helda-bønnerne i fuld størrelse, eller du kan snitte dem på skrå og blanchere dem i kogende vand. Vend fx de blancherede bønner med friskhakket koriander, limesaft, rød chili og ristede jordnødder.

Nær dig

Find butik

Kom ned i den nærmeste MENY og gå på opdagelse blandt alle vores kvalitetsvarer

;