DM_24_Hoejer

Højer

I Højer er pølsemageri en kunstform

<br>

DM_24_Hoejer

Kunst eller håndværk?

Det er svært at sige Sønderjylland uden at sige pølser. Og i Højer arbejder der nogle mennesker, som i generationer har udført et håndværk. Eller en kunstform. For vi er faktisk lidt i tvivl, om pølsemageri går ind under betegnelsen kunst eller håndværk. Måske kunsthåndværk? Det må være op til dig at vurdere.

Priser for pølser

I løbet af 4 generationer har Højer Pølser vundet over 300 priser, præmier og medaljer. Det kan lyde af meget, og det er det også. For siden Andreas Christian Müller åbnede sin slagterbutik for 125 år siden, er der løbet meget vand under broen. Eller rettere, røget meget kød gennem kødhakkeren. Så at kunne holde et så højt og prisvindende niveau siden 1897, det synes vi, er en kunst i sig selv. Så konklusionen er klar. I Højer udøver de kunstformen, pølsemageri.

DM_24_Hoejer
Hoejer_DM24_mad

Om forandring og forbedring

Der er stor forskel på de to ord. For de fleste af Højers opskrifter er aldrig blevet forandret. Det er præcis de samme som i 1897. Til gengæld er de blevet forbedret. For omgivelserne og kvaliteten er blevet udviklet år efter år. Bedre kød, bedre maskiner og mere erfaring. Men opskriften? Det er den samme.

ØLLINGEGÅRD

Mejeriprodukter i topklasse fra Skævinge.

LÆS MERE HER

LINDELY VIN

Dansk vin af højeste kvalitet fra Kolding.

LÆS MERE HER

REDUCED

Kraftfulde saucer og fond fra Nordhavn.

LÆS MERE HER
Nær dig

FIND BUTIK

Kom ned i den nærmeste MENY og gå på opdagelse i Danske Madskatte

;