VI VIL GØRE DET KLIMAKÆRLIGE VALG TIL DET LÆKRESTE VALG!

Klimakærlig mad

De madglade klimatips

Det er ingen hemmelighed, at maden, vi spiser, er en vigtig del af vores klimaaftryk. I MENY har vi derfor sat os et mål: At gøre det spændende, lækkert og nemt at spise mere klimavenligt! Derfor indfører vi løbende nye initiativer, så vi sammen kan gøre en forskel gennem klimavenlig mad, blandt andet lækre opskrifter. Læs her, hvordan du bliver mere klimakærlig:

Klimakaerlig

22 GENIALE KLIMATIPS

Nogle gange skal der ikke så meget til, før din mad bliver mere klimavenlig. Det er Danmarks officielle ”Madglade Klimatips” et godt eksempel på. De 22 tips er udviklet af Miljø- og Fødevareministeriet, Klimaministeriet og organisationen Madkulturen i samarbejde med danske forbrugere. I MENY bakker vi op om de officielle klimatips, så det bliver nemmere for dig at vælge klimavenligt.

LAD OS GUIDE DIG TIL KLIMAVENLIG MAD, NÅR DU HANDLER

Hvilke fødevarer har et lavt klimaaftryk? Det kan godt være svært at finde rundt i! Derfor har vi sat skilte op i butikken, som guider dig. Vores guide til klimavenlige fødevarer er blåstemplet af Rådet for Sund Mad med deltagelse af Fødevarestyrelsen og findes på følgende varegrupper:

• Frugt og grønt

• Bælgfrugter

• Planteolier

• Fuldkornsprodukter

• Kylling

• Fisk

• Frossen frugt og grønt

Klimaguide
Klimakærlige opskrifter hæfte

Klimakærlige opskrifter

I MENY vil vi gerne inspirere dig til at spise klimavenligt, uden at du skal gå på kompromis med smagen! Derfor udvikler og samler vi løbende lækre, nemme og klimavenlige mad med opskrifter, som du kan lave derhjemme:
SE HÆFTET LIGE HER

MØD DIN LOKALE KLIMAAMBASSADØR

Når du handler i vores butikker, kan du møde en eller flere af vores såkaldte klimaambassadører. En klimaambassadør er en lokal madarbejder, som er uddannet til at dele tips og tricks til klimavenlig mad. Flere og flere af de lokale madarbejdere kan give dig personlig rådgivning og besvare spørgsmål om klimavenlige fødevarer – og du er altid velkommen til at spørge, hvis du vil vide mere!

Madarbejder - økologi

4 HURTIGE HUSKEREGLER

1. TÆNK GRØNT FØRST
Byg dine retter op om frugter og grøntsager – gerne i sæson.

2. SPIS MINDRE KØD
Brug kylling eller fisk i stedet for lam eller oksekød – eller skær ned på mængden i retten.

3. TILFØJ EKSTRA SMAG
Brug krydderurter, saucer, eddiker og krydderier, så du sætter fut i smagen.

4. SPIS MAD, DER MÆTTER
Brug grove grøntsager og bælgfrugter, som fylder godt i maven.

Klimakærlig-hæfte

FÅ KLIMA-TIPS OG TRICKS

Download her

VI UDNYTTER OG GENANVENDER

Ud over at inspirere kunderne til klimavenlig mad, arbejder vi hele tiden på at klimaoptimere vores butikker og gøre dem mere bæredygtige med tiltag, hvor vi bl.a. udnytter og genbruger energiressourcer. Det kan du læse meget mere om her.

;