Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Halloween
julebag
Hjem
Opskrifter
Walisisk lammeryg med saltbagte rødbeder, lammesauce & kartoffel-æblepuré
Walisisk lammeryg med saltbagte rødbeder, lammesauce & kartoffel-æblepuré
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
walisisk lammeryg
2 walisisk lammerygge
6 fed hvidløg
1½ dl olivenolie
3 bundter frisk timian
hvidløg & olie
saltbagte rødbeder
5 rødbeder, hakket
500 g fint salt
1 dl æggehvide
3 bundter frisk timian
sauce
500 g grisebryst af stegestykket
5 rødbeder, hakket
1 zittauerløg, hakket
6 fed hvidløg
2 dl mørk portvin
2 dl rødvin
2 liter kyllingefond eller lammefond
kartoffel-æblepuré
4 store kartofler
4 æbler, skrællede
½ knoldselleri, skrællet
3 bundter frisk timian
6 fed hvidløg
150 g smør
1½ dl olivenolie
SÅDAN GØR DU
1.
OBS: du skal brug Hø til denne opskrift (Fås hos dyrehandler)
2.
Tænd ovnen på 165°C.
3.
Rids sværen på lammeryggen med en meget skarp kniv.
4.
Pensl sværen med olie og læg lammeryggen i et ovnfast fad med timian og hvidløg på toppen.
5.
Steg lammeryggen i ovnen ved 165°C i 25 minutter.
6.
Tag kødet ud, og sæt det i en hjemmelavet høkasse/stor gryde, foret med hø.
7.
Dæk med hø, og lad lammekøllen stege færdig på eftervarmen fra fadet, så den får smag fra den friske hø.
8.
Ved servering: Tag lammeryggen op af kassen, fjern høet, og kom den en sidste gang i ovnen ved 185°C i 5 min., så den får stegeskorpen tilbage.
9.
Tag kødet ud af ovnen, og læg det tilbage i høkassen eller på et fad med lidt frisk hø og servér den i kassen.
10.
Skær og anret kødet på tallerken ved bordet.
11.
Saltbagte rødbeder: Tænd ovnen på 175°C.
12.
Rens og skyl rødbederne.
13.
Rør salt op med æggehvide til en let flydende masse.
14.
Læg et lag krydderurter i bunden af et ildfast fad.
15.
Læg rødbederne ovenpå, og dæk dem med flere krydderurter.
16.
Kom til sidst saltlagen over, så det dækker helt.
17.
Bag rødbederne i ovnen ca. 2 timer ved 175°C.
18.
Mærk undervejs med en kniv, om rødbederne er møre.
19.
Tag rødbederne op af fadet, og skær skrællen fra.
20.
Ved servering: Sauter rødbederne i lidt smør.
21.
Sauce: Skær svinebryst i mindre stykker, og brun det godt i en gryde.
22.
Tilsæt hakket rødbede, hakket løg og hakkede krydderurter, og sauter af.
23.
Kog gryden af med portvin og rødvin.
24.
Tilsæt kylling eller lammefond, så det dækker, og lad saucen simre i ca. 1½ time.
25.
Si saucen og kog den ind til en passende smag.
26.
Smag til med salt og peber.
27.
Kartoffel-æblepuré: Halver kartoflerne, og skær knoldselleri i passende stykker.
28.
Kom dem i en gryde, og dæk dem med vand, og kog dem sammen med med timian og hvidløg (ikke salt) i30 minutter.
29.
Tilsæt derefter de skrællede æbler, og kog videre i ca. 10 minutter.
30.
Hæld vandet fra, men gem ca 2 dl af kogelagen til mosen.
31.
Rør kartoflerne op med koldt smør, lidt olivenolie og lidt af kogelagen, indtil massen er lind og lækker.
32.
Krydr med salt og friskkværnet sort peber.
33.
Du kan røre lidt cremefraiche i, hvis du gerne vil have mosen lidt syrlig og mere cremet.
34.
Server mosen i små skåle ved siden af retten.
Lam
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
87516 kj / 20917 kcal
Næringsindhold pr. 100g
846 kj / 202 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.8 g
Protein:
15.7 %
7.8 g
Kulhydrat:
7.4 %
3.7 g
Fedt:
75.2 %
17.2 g
Alkohol:
1.7 %
0.5 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;