HjemOpskrifterVinterlig langtidsstegt lammekølle

Vinterlig langtidsstegt lammekølle

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 250 g skalotteløg
  • 1 lammekølle
  • 500 g små skrællede persillerødder
  • 5 dl tør hvidvin
  • 4 rosmarinkviste
  • 4 små laurbærblade
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 pakke bacon
  • groft salt
  • sort peber
  • hakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • 1.
    Krydr lammekøllen grundigt med salt og peber og brun den i en stor stegegryde på alle sider.

  • 2.
    Tilsæt hele skalotteløg og steg endnu nogle minutter.

  • 3.
    Kom persillerødder, krydderurter samt hvidvin ved og kog op.

  • 4.
    Dæk kødet med bacon og læg et tætsluttende låg på gryden.

  • 5.
    Sæt gryden i ovnen ved 130°C i 4 timer.

  • 6.
    Hæld skyen fra lammekødet, skum fedtet fra og kog kraftigt ind.

  • 7.
    Smag til med salt og peber.

  • 8.
    Skær kødet i pæne stykker, anret på en bund af persillerødder og hæld skyen over.

  • 9.
    Drys med hakket persille og server med f.eks. kartoffelmos eller hasselback kartofler.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14723 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
444 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 48.1 %12.6 g
Kulhydrat: 10.1 %2.6 g
Fedt: 32.1 %3.8 g
Alkohol: 9.7 %1.4 g
;