Vinterlig langtidsstegt lammekølle

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer



1 lammekølle med skaft

1/4 kg skalotteløg

1/2 kg små skrællede persillerødder eller pastinakker

5 dl tør hvidvin

4 rosmarinkviste

4 små laurbærblade

1 bdt. frisk timian

1 pakke bacon i skiver

Salt og peber

Hakket persille

Sådan gør du

Krydr lammekøllen grundigt med salt og peber og brun den i en stor stegegryde på alle sider.

Tilsæt hele skalotteløg og steg endnu nogle minutter.

Kom persillerødder, krydderurter samt hvidvin ved og kog op.

Dæk kødet med bacon og læg et tætsluttende låg på gryden.

Sæt gryden i ovnen ved 130°C i 4 timer.

Hæld skyen fra lammekødet, skum fedtet fra og kog kraftigt ind.

Smag til med salt og peber.

Skær kødet i pæne stykker, anret på en bund af persillerødder og hæld skyen over.

Drys med hakket persille og server med f.eks. kartoffelmos eller hasselback kartofler.