HjemOpskrifterVietnamesisk gris med citrongræs og risnudler med sød chilidressing

Vietnamesisk gris med citrongræs og risnudler med sød chilidressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
marinade:
  • 3 citrongræs
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk vindruekerneolie
grillspyd:
  • 500 g nakkefileter af gris
  • 250 g tørrede risnudler
  • 2 gulerødder
  • 0.5 agurk
  • 1 bakke bønnespire
  • 2 forårsløg
dressing:
  • 0.5 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk sesamolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær den øverste halvdel af citrongræsset og kassér.

  • 2.
    Pil de ydre blade af og hak det inderste af bunden fint.

  • 3.
    Bland det sammen med fiskesauce, soja, knust hvidløg, chilisauce og vindruekerneolie.

  • 4.
    Skær kødet i tern og læg dem i marinaden i mindst 30 min. eller natten over.

  • 5.
    Tag kødet op af marinaden og sæt det på grillspyd.

  • 6.
    Grill spyddene ved høj varme i 3-4 min. på alle fire sider.

  • 7.
    Tilbered risnudlerne efter pakkens anvisning.

  • 8.
    Skræl gulerod og skær den i meget tynde strimler.

  • 9.
    Skær agurken i meget tynde strimler.

  • 10.
    Vend nudlerne sammen med gulerod, agurk og bønnespirer samt forårsløg i tynde skiver.

  • 11.
    Rør en dressing sammen af chilisauce, fiskesauce, soja og sesamolie og kom over nudlerne.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10633 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
667 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 19.1 %7.5 g
Kulhydrat: 47.7 %18.7 g
Fedt: 33.2 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;