Vietnamesisk gris med citrongræs og risnudler med sød chilidressing

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Vietnamesisk gris med citrongræs og risnudler med sød chilidressing
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

Marinade:

3 citrongræs

2 spsk. fiskesauce

1 spsk. soja

1 fed hvidløg

3 spsk. sød chilisauce

1 spsk. vindruekerneolie

 

Grillspyd:

500 g nakkefilet af gris

250 g risnudler

2 gulerødder

½ agurk

1 bakke bønnespirer

2 forårsløg

 

Dressing:

½ dl sød chilisauce

2 spsk. limejuice

2 spsk. fiskesauce

1 spsk. soja

1 spsk. sesamolie

Sådan gør du

Skær den øverste halvdel af citrongræsset og kassér. Pil de ydre blade af og hak det inderste af bunden fint. Bland det sammen med fiskesauce, soja, knust hvidløg, chilisauce og vindruekerneolie. Skær kødet i tern og læg dem i marinaden i mindst 30 min. eller natten over.

Tag kødet op af marinaden og sæt det på grillspyd. Grill spyddene ved høj varme i 3-4 min. på alle fire sider.

Tilbered risnudlerne efter pakkens anvisning. Skræl gulerod og skær den i meget tynde strimler. Skær agurken i meget tynde strimler. Vend nudlerne sammen med gulerod, agurk og bønnespirer samt forårsløg i tynde skiver. Rør en dressing sammen af chilisauce, fiskesauce, soja og sesamolie og kom over nudlerne.

 

Energi pr. person: 2686KJ/642Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,7 g.
Kulhydrat: 19,1 g.
Fedt: 7,6 g.