HjemOpskrifterVeganske boller i cremet svampesauce og kartoffelpuré med ristet hvidløg

Veganske boller i cremet svampesauce og kartoffelpuré med ristet hvidløg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 fed hvidløg
  • 1 kg kartoffel
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 500 g blandede svampe
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 timianblade
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl soja fløde
  • salt og sort peber
  • 1 pose plantebaseret kødbolle
  • tilbehør: tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.

  • 2.
    Kog dem helt møre i usaltet vand.

  • 3.
    Gem 3 dl af kogevandet.

  • 4.
    Kartoflerne hældes i en sigte.

  • 5.
    Kom dem tilbage i gryden og mos dem.

  • 6.
    Brug noget af kogevandet til at løsne op i puréen.

  • 7.
    Hak hvidløget fint og kom det i en pande sammen med 4 spsk olivenolie.

  • 8.
    Varm det langsomt op, så hvidløget bliver tilberedt uden at branke.

  • 9.
    Når det begynder at blive let lysebrunt, tages panden af varmen og olie og hvidløg røres i kartoffelmosen.

  • 10.
    Smag til med salt.

  • 11.
    Skær løgene i strimler, rens svampene og skær dem i skiver.

  • 12.
    Varm 1 spsk olie på en pande og kom løg og svampe i.

  • 13.
    Rist det ved høj varme, til svampe og løg begynder at brune.

  • 14.
    Kom timian, bouillon og sojafløde i.

  • 15.
    Smag til med salt og sort peber.

  • 16.
    Varm de veganske boller efter pakkens anvisning og server sammen med kartoffelpuré og svampesauce og evt. tyttebærsyltetøj til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8821 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
360 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 15.1 %3.2 g
Kulhydrat: 41.4 %8.8 g
Fedt: 43.5 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;