Veganske boller i cremet svampesauce og kartoffelpuré med ristet hvidløg

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kg kartofler
6 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 løg
500 g blandede svampe
1 spsk. olivenolie
2-3 kviste timian
2 dl grøntsagsbouillon
2 dl sojafløde
Salt og sort peber
1 pose veganske boller

Tilbehør: tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem helt møre i usaltet vand. Gem 3 dl af kogevandet. Kartoflerne hældes i en sigte. Kom dem tilbage i gryden og mos dem. Brug noget af kogevandet til at løsne op i puréen. Hak hvidløget fint og kom det i en pande sammen med 4 spsk olivenolie. Varm det langsomt op, så hvidløget bliver tilberedt uden at branke. Når det begynder at blive let lysebrunt, tages panden af varmen og olie og hvidløg røres i kartoffelmosen. Smag til med salt.

Skær løgene i strimler, rens svampene og skær dem i skiver. Varm 1 spsk olie på en pande og kom løg og svampe i. Rist det ved høj varme, til svampe og løg begynder at brune. Kom timian, bouillon og sojafløde i. Smag til med salt og sort peber. Varm de veganske boller efter pakkens anvisning og server sammen med kartoffelpuré og svampesauce og evt. tyttebærsyltetøj til.

 

Energi pr. person: 2417KJ/578Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 3,3g.
Kulhydrat: 9,6 g.
Fedt: 4,6 g.