HjemOpskrifterVaniljeis med nøddecreme og ristede hasselnødder

Vaniljeis med nøddecreme og ristede hasselnødder

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 0.5 tsk vaniljesukker
  • 1 æggehvide
  • 200 g hasselnøddecreme
  • 50 g hakkede, ristede hasselnødder
Tilbehør
  • 4 gammeldags isvafler

Sådan gør du

  • 1.
    Kom en 1,5 liters brødform i fryseren.

  • 2.
    Pisk æggeblommer med sukker og vaniljepulver, til det er lyst og skummende.

  • 3.
    Pisk fløden til en let skum.

  • 4.
    Pisk æggehviden helt stiv.

  • 5.
    Bland fløden i ægge-sukkermassen og vend det sammen til en ensartet konsistens.

  • 6.
    Vend forsigtigt stiftpisket æggehvide i blandingen.

  • 7.
    Hvis nøddeblandingen er for hård, kan den lunes kort i mikroovnen, til den er mere cremet.

  • 8.
    Vend nu nøddecreme forsigtigt rundt i isblandingen.

  • 9.
    Kom ismassen i en aflang brødform på 1,5 liter og frys den i 4-5 timer.

  • 10.
    Tag isen op 30 minutter inden servering, og sæt den i køleskabet.

  • 11.
    Lav kugler af den og servér i vafler med hakkede, ristede hasselnødder på.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8220 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1885 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.1 g
Protein: 6.5 %7.2 g
Kulhydrat: 44.7 %49.6 g
Fedt: 48.8 %24.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;