HjemOpskrifterVandmelon-tomat gazpacho

Vandmelon-tomat gazpacho

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 400 g kernefattig vandmeloner (vægt uden skal)
  • 300 g modne tomater
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rød chilipeber
  • 1 skive daggammelt hvedebrød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 friskpresset limesaft (af 2 hele lime)
  • 4 spsk olivenolie + ekstra til servering
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber
  • 100 g cherrytomater
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær vandmelon i grove tern.

  • 2.
    Fjern blomsten fra tomaterne, og skær dem i kvarte.

  • 3.
    Skræl agurken, og gem ¼ af den til topping.

  • 4.
    Skær resten i grove tern.

  • 5.
    Gem ¼ af peberfrugten til topping, og skær resten i grove tern.

  • 6.
    Gem halvdelen af chilien til topping, og hak resten groft.

  • 7.
    Skær brødet i grove tern.

  • 8.
    Kom vandmelon, tomater, agurk, peberfrugt og chili i en blender sammen med brød, hvidløg, limesaft og olivenolie.

  • 9.
    Kom salt og lidt peber i, og blend det sammen til en cremet gazpacho.

  • 10.
    Smag til med salt.

  • 11.
    Til topping skæres den resterende vandmelon, agurk og peberfrugt i små tern, og cherrytomaterne skæres i kvarte.

  • 12.
    Hak chilien fint, og bland med de øvrige ingredienser og grofthakket koriander.

  • 13.
    Servér gazpachoen med topping, og dryp med lidt olivenolie.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3829 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
266 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 7.3 %1.1 g
Kulhydrat: 38.7 %6.1 g
Fedt: 54 %3.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;