HjemOpskrifterUrtepaneret filet af fladfisk med smørdampet grønt

Urtepaneret filet af fladfisk med smørdampet grønt

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g rødspættefileter uden skind el anden fladfisk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 50 g krydderurter
  • 2 dl rasp
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 spsk vand
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk rapsolie

Sådan gør du

  • 1.
    Rens fiskefileterne og tør dem med et stykke køkkenrulle.

  • 2.
    Del hver filet på langs og krydr dem med salt og peber.

  • 3.
    Bland de hakkede krydderurter med rasp.

  • 4.
    Vend fiskefileterne i mel, derefter i letpiskede æg tilsat lidt vand og til sidst i raspblandingen.

  • 5.
    Varm en pande op med smør og rapsolie og rist de panerede fiskefileter i ca. 2-3 minutter på hver side.

  • 6.
    Vend dem 1 gang, og hold dem lune.

  • 7.
    Skræl gulerødder og skær dem i rustikke stykker.

  • 8.
    Kog kartofler, lad dem køle af og skær dem i halve.

  • 9.
    Kom smør, vand og citronsaft i en stor gryde og bring det i kog.

  • 10.
    Tilsæt gulerødder og giv dem 2 minutter.

  • 11.
    Tilsæt ærter og kartofler og vend dem rundt ved jævn varme, til de er lune.

  • 12.
    Tilsæt frisk dild og smag grøntsagerne til med salt og peber.

  • 13.
    Servér de dampede grøntsager med stegte fiskefileter.

  • 14.
    Pynt med ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7406 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
828 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 39.7 %19.3 g
Kulhydrat: 24 %11.7 g
Fedt: 36.3 %8.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;