Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Tykstegsmedaljoner med rødvinsstegte rødløg og råstegte urtekartofler
Tykstegsmedaljoner med rødvinsstegte rødløg og råstegte urtekartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
0.5 tsk salt
4 fileter tykstegsbøffer
0.5 tsk friskkværnet peber
20 g smør
1 dl frisk rosmarin
1 dl frisk kørvel
råstegte kartofler:
800 g kartofler
1 fed hvidløg
1 tsk finthakket frisk timian
1 spsk olivenolie
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
20 g smør
rødvinsstegte rødløg:
150 g rødløg
4 dl rødvin
1 l fortyndet koncentreret oksefond
salt
sort peber
Sådan gør du
1.
Skær kartoflerne i tynde skiver med kniv eller et mandolinjern.
2.
Kom kartoffelskiverne i en stor skål, og bland dem sammen med et presset fed hvidløg, finthakket timian, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
3.
Steg kartoflerne på en varm pande med lidt smør i ca. 15-20 minutter, til de er gennemstegte og har en gylden farve.
4.
Krydr tykstegsmedaljonerne med salt og friskkværnet sort peber.
5.
Steg dem på en pande med smør, til kernetemperaturen er mellem 56-58 C.
6.
Tag medaljonerne af panden, og lad dem hvile i ca. 10 minutter.
7.
Kom rødløgene på den pande, tykstegsmedaljonerne er stegt på.
8.
Steg dem i fedtstoffet fra kødet, og lad dem brune i cirka 2-5 minutter.
9.
Tag løgene af, og gem dem til senere.
10.
Hæld rødvin på panden, og lad alkoholen fordampe.
11.
Tilføj oksefond, og lade saucen reducere til en tredjedel.
12.
Smag til med sort peber og salt.
13.
Tilsæt til sidst løgene, og lad dem koge lidt med.
14.
Servér tykstegsmedaljonerne sammen med råstegte urtekartofler, rødvinsstegte løg og sauce fra panden.
15.
Pynt af med rosmarin og kørvel.
Okse
Nytår
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9840 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.9 g
Protein:
11.6 %
2.7 g
Kulhydrat:
55.7 %
13.2 g
Fedt:
19.5 %
2.1 g
Alkohol:
13.2 %
1.8 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;