HjemOpskrifterTykstegsmedaljoner med rødvinsstegte rødløg og råstegte urtekartofler

Tykstegsmedaljoner med rødvinsstegte rødløg og råstegte urtekartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 0.5 tsk salt
  • 4 fileter tykstegsbøffer
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 20 g smør
  • 1 dl frisk rosmarin
  • 1 dl frisk kørvel
råstegte kartofler:
  • 800 g kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket frisk timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 20 g smør
rødvinsstegte rødløg:
  • 150 g rødløg
  • 4 dl rødvin
  • 1 l fortyndet koncentreret oksefond
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

  • 1.
    Skær kartoflerne i tynde skiver med kniv eller et mandolinjern.

  • 2.
    Kom kartoffelskiverne i en stor skål, og bland dem sammen med et presset fed hvidløg, finthakket timian, olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Steg kartoflerne på en varm pande med lidt smør i ca. 15-20 minutter, til de er gennemstegte og har en gylden farve.

  • 4.
    Krydr tykstegsmedaljonerne med salt og friskkværnet sort peber.

  • 5.
    Steg dem på en pande med smør, til kernetemperaturen er mellem 56-58 C.

  • 6.
    Tag medaljonerne af panden, og lad dem hvile i ca. 10 minutter.

  • 7.
    Kom rødløgene på den pande, tykstegsmedaljonerne er stegt på.

  • 8.
    Steg dem i fedtstoffet fra kødet, og lad dem brune i cirka 2-5 minutter.

  • 9.
    Tag løgene af, og gem dem til senere.

  • 10.
    Hæld rødvin på panden, og lad alkoholen fordampe.

  • 11.
    Tilføj oksefond, og lade saucen reducere til en tredjedel.

  • 12.
    Smag til med sort peber og salt.

  • 13.
    Tilsæt til sidst løgene, og lad dem koge lidt med.

  • 14.
    Servér tykstegsmedaljonerne sammen med råstegte urtekartofler, rødvinsstegte løg og sauce fra panden.

  • 15.
    Pynt af med rosmarin og kørvel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9840 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
402 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 11.6 %2.7 g
Kulhydrat: 55.7 %13.2 g
Fedt: 19.5 %2.1 g
Alkohol: 13.2 %1.8 g
;