HjemOpskrifterTUC-kage med kaffecreme og mandelknas

TUC-kage med kaffecreme og mandelknas

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Kagebund
  • 3 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g TUC saltkiks
  • 125 g mandelmel
Topping
  • 100 g mandler
  • 75 g sukker
  • 75 g mælkechokolade
  • 0.5 dl espressokaffe
  • 2 spsk flormelis
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Pisk æggehviderne til let skum, tilsæt sukker, og pisk hviderne helt stive.

  • 2.
    Vend eddike og vaniljesukker i.

  • 3.
    Knus kiksene fint, og vend dem i marengsen sammen med mandelmel.

  • 4.
    Kom massen i en springform på 22 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i 45 min. ved 175 °C.

  • 5.
    Lad den køle af, og læg den over på et fad.

  • 6.
    Til topping hakkes mandlerne groft.

  • 7.
    Smelt sukkeret i en tør pande.

  • 8.
    Når det smelter og bliver til lysebrun karamel, tilsættes mandlerne og vendes rundt.

  • 9.
    Kom det over på et stykke bagepapir.

  • 10.
    Lad det køle af, og hak det derefter groft.

  • 11.
    Hak chokoladen groft.

  • 12.
    Rør espresso sammen med flormelis.

  • 13.
    Lad det køle helt af, og kom det i fløden.

  • 14.
    Pisk fløden til skum.

  • 15.
    Læg nu kaffecremen oven på kagen, og pynt med den hakkede mandelkaramel og hakket chokolade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
16814 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1628 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.1 g
Protein: 7.1 %6.8 g
Kulhydrat: 43.8 %42.0 g
Fedt: 49.1 %21.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;