Tranebærglaseret kalkunbryst

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Tranebærglaseret kalkunbryst
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

900 g kalkunbryst

25 g smør

1 tsk salt

1 tsk groftmalede peberkorn

1 håndfuld frisk timian

 

Tranebær til glasering:

250 g friske tranebær

2 dl honning

½ dl æbleeddike

2 stk stjerneanis

5 hele nelliker

 

Pynt:

Hele glaserede tranebær og frisk timian

Sådan gør du

Kog tranebær, honning, æbleeddike, stjerneanis og hele nelliker sammen i ca. 10-15 minutter, til tranebærrene begynder at ’springe’. Fjern stjerneanis og nelliker fra tranebærrene. Tag ca. 1 dl hele tranebær fra til pynt. Blend de resterende, bløde og udkogte tranebær med en stavblender til en ensartet konsistens.

Dup kalkunbrystet med køkkenrulle og brug evt. en kødnål til at lukke det sammen med. Varm en pande op med smør til det bruser. Brun kalkunbrystet på alle sider og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt, groft peber og frisk timian. Kom et par spiseskefulde af de purerede tranebær over kalkunbrystet, så det dækker helt. Steg kalkunbrystet i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Tag fadet ud og fordel mere pureret tranebær oven på kalkunbrystet. Lad det stege videre i ovnen ved 210°C i 13-15 minutter. Tag tranebærglaseret kalkunbryst ud og lad den hvile i 10 minutter.

Anret skiver af kalkunbryst i et forvarmet fad og pynt med de hele tranebær og frisk timian.

Server resten af tranebærkompotten til som ekstra tilbehør.

Serveringstip: Brug tranebærglaseret kalkunbryst som et anderledes alternativ til julebordet.

 

Energi pr. person: 2421 kJ / 576 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,0 g

Fedt: 3,0 g
Kulhydrat: 15,5 g