Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Tranebærglaseret kalkunbryst
Tranebærglaseret kalkunbryst
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
900 g kalkunbryster
25 g smør
1 tsk groft salt
1 tsk groftmalede peberkorn
1 dl frisk timian
Tranebær til glasering
250 g tranebær
2 dl honning
0.5 dl æbleeddike
2 stjerneanis
5 hele nelliker
Pynt
tranebær
frisk timian
SÅDAN GØR DU
1.
Kog tranebær, honning, æbleeddike, stjerneanis og hele nelliker sammen i ca. 10-15 minutter, til tranebærrene begynder at ’springe’.
2.
Fjern stjerneanis og nelliker fra tranebærrene.
3.
Tag ca. 1 dl hele tranebær fra til pynt.
4.
Blend de resterende, bløde og udkogte tranebær med en stavblender til en ensartet konsistens.
5.
Dup kalkunbrystet med køkkenrulle og brug evt. en kødnål til at lukke det sammen med.
6.
Varm en pande op med smør til det bruser.
7.
Brun kalkunbrystet på alle sider og kom det i et ovnfast fad.
8.
Krydr med salt, groft peber og frisk timian.
9.
Kom et par spiseskefulde af de purerede tranebær over kalkunbrystet, så det dækker helt.
10.
Steg kalkunbrystet i ovnen ved 180°C i 30 minutter.
11.
Tag fadet ud og fordel mere pureret tranebær oven på kalkunbrystet.
12.
Lad det stege videre i ovnen ved 210°C i 13-15 minutter.
13.
Tag tranebærglaseret kalkunbryst ud og lad den hvile i 10 minutter.
14.
Anret skiver af kalkunbryst i et forvarmet fad og pynt med de hele tranebær og frisk timian.
15.
Server resten af tranebærkompotten til som ekstra tilbehør.
16.
Serveringstip: Brug tranebærglaseret kalkunbryst som et anderledes alternativ til julebordet.
Fjerkræ
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8949 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
588 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.8 g
Protein:
38.1 %
13.2 g
Kulhydrat:
44.9 %
15.6 g
Fedt:
17 %
2.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;