HjemOpskrifterTranebærglaseret kalkunbryst

Tranebærglaseret kalkunbryst

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 900 g kalkunbryster
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk groftmalede peberkorn
  • 1 dl frisk timian
Tranebær til glasering
  • 250 g tranebær
  • 2 dl honning
  • 0.5 dl æbleeddike
  • 2 stjerneanis
  • 5 hele nelliker
Pynt
  • tranebær
  • frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kog tranebær, honning, æbleeddike, stjerneanis og hele nelliker sammen i ca. 10-15 minutter, til tranebærrene begynder at ’springe’.

  • 2.
    Fjern stjerneanis og nelliker fra tranebærrene.

  • 3.
    Tag ca. 1 dl hele tranebær fra til pynt.

  • 4.
    Blend de resterende, bløde og udkogte tranebær med en stavblender til en ensartet konsistens.

  • 5.
    Dup kalkunbrystet med køkkenrulle og brug evt. en kødnål til at lukke det sammen med.

  • 6.
    Varm en pande op med smør til det bruser.

  • 7.
    Brun kalkunbrystet på alle sider og kom det i et ovnfast fad.

  • 8.
    Krydr med salt, groft peber og frisk timian.

  • 9.
    Kom et par spiseskefulde af de purerede tranebær over kalkunbrystet, så det dækker helt.

  • 10.
    Steg kalkunbrystet i ovnen ved 180°C i 30 minutter.

  • 11.
    Tag fadet ud og fordel mere pureret tranebær oven på kalkunbrystet.

  • 12.
    Lad det stege videre i ovnen ved 210°C i 13-15 minutter.

  • 13.
    Tag tranebærglaseret kalkunbryst ud og lad den hvile i 10 minutter.

  • 14.
    Anret skiver af kalkunbryst i et forvarmet fad og pynt med de hele tranebær og frisk timian.

  • 15.
    Server resten af tranebærkompotten til som ekstra tilbehør.

  • 16.
    Serveringstip: Brug tranebærglaseret kalkunbryst som et anderledes alternativ til julebordet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8949 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
588 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 38.1 %13.2 g
Kulhydrat: 44.9 %15.6 g
Fedt: 17 %2.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;