Toscansk kalkunragout med tortellini

0-30 min

Ingredienser

1 løg

3 stilke bladselleri

1 fed hvidløg

1 gul peberfrugt

300 g gulerødder

1 spsk olivenolie

400 g kalkun i tern

Salt og sort peber

1 dåse flåede tomater

1 glas hvidvin (eller vand)

4 dl vand

2 laurbærblade

6 blade frisk salvie

250 g frisk tortellini

Tilbehør: parmesan 

Skær løg i strimler og bladselleri i grove skiver. Hak hvidløg groft. Del peberfrugten i strimler og skær gulerødder i tykke skiver. Varm olien i en gryde og brun kalkunkødet. Tilsæt løg, bladselleri, peberfrugt og gulerødder og steg et par minutter til det tager farve. Krydr med salt og peber. Kom hvidløg i og vend det rundt. Tilsæt flåede tomater, vin, vand, laurbærblade og salvie. Lad det simre i 10 min, tilsæt så tortellini og kog færdig i 2 min. Server med parmesan.   

 

Energi pr. person: 2330KJ/557Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 6 g.

Kulhydrat: 8,5 g.

Fedt: 4,1 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Toscansk kalkunragout med tortellini

Skær løg i strimler og bladselleri i grove skiver. Hak hvidløg groft. Del peberfrugten i strimler og skær gulerødder i tykke skiver. Varm olien i en gryde og brun kalkunkødet. Tilsæt løg, bladselleri, peberfrugt og gulerødder og steg et par minutter til det tager farve. Krydr med salt og peber. Kom hvidløg i og vend det rundt. Tilsæt flåede tomater, vin, vand, laurbærblade og salvie. Lad det simre i 10 min, tilsæt så tortellini og kog færdig i 2 min. Server med parmesan.   

 

Energi pr. person: 2330KJ/557Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 6 g.

Kulhydrat: 8,5 g.

Fedt: 4,1 g.