HjemOpskrifterThai nudelsalat med tyksteg og sød chilidressing

Thai nudelsalat med tyksteg og sød chilidressing

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 4 fileter tykstegsbøffer
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 250 g tynde nudler - glasnudler eller vermicellinudler
  • 1 agurk
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bananskalotteløg
  • 200 g babyspinatblade
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld frisk koriander
Dressing
  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 friskpresset limesaft (af en lime)
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 små stærke friske chilier

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Vend bøfferne i sojasauce, og lad dem trække i 15 min.

  • 2.
    Steg dem herefter i solsikkeolie i 2-4 min. pr. side.

  • 3.
    Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i tynde skiver.

  • 4.
    Tilbered nudlerne efter pakkens anvisning.

  • 5.
    Flæk agurken og skrab frøene ud.

  • 6.
    Skær agurken i tynde skiver.

  • 7.
    Del tomaterne i halve, og skær bananskalotteløg i tynde strimler.

  • 8.
    Vend nudlerne med babyspinat, agurk, tomater, skalotteløg, kød og iturevne krydderurter.

  • 9.
    Rør fishsauce, chilisauce, limesaft, vand og rørsukker sammen med chili i tynde skiver, og hæld dressingen over salaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5713 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
433 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 6.3 %1.6 g
Kulhydrat: 82.3 %21.0 g
Fedt: 11.4 %1.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;