Thai fiskedeller med rejer, spicy agurkesalat og peanutdip

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Thai fiskedeller med rejer
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

400 g færdigrørt fiskefars
2 spsk. thai karrypaste – rød, gul eller grøn

50 g grønne bønner
100 g rejer

1 citrongræs
Revet skal af ½ usprøjtet lime
½ dl smagsneutral olie til stegning
1 agurk

1 chili

Saft af ½ lime

 

Dip:

2 spsk. thai fishsauce
4 spsk. sød chilisauce

Saft af ½ lime.

2 spsk. saltede ristede peanuts

Sådan gør du

Bland fiskefarsen med karrypaste. Skær bønnerne i tynde skiver og hak rejerne groft. Skær den øverste halvdel af citrongræsset af og pil de yderste blade af bunden. Hak det indre af citrongræsset fint og kom i farsen sammen med bønner, rejer og limeskal. Varm olien i en pande og steg farsen til små frikadeller ved middel varme, ca. 3-4 min. pr. side.

Skær agurken i tynde bånd og vend med finthakket chili og limesaft. Rør en dip sammen af fishsauce, chilisauce, limesaft og hakkede peanuts.

 

Energi pr. person: 1179KJ/282Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,1 g. 
Kulhydrat: 9,9 g.
Fedt: 4 g.