HjemOpskrifterThai fiskedeller med rejer, spicy agurkesalat og peanutdip

Thai fiskedeller med rejer, spicy agurkesalat og peanutdip

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk thai karrypasta
  • 400 g færdigrørt fiskefars
  • 50 g grønne bønner
  • 100 g rejer
  • 1 citrongræs
  • revet skal fra 0.5 limefrugt
  • 0.5 dl smagsneutral olie
  • 1 agurk
  • 1 frisk chili
  • revet skal fra 0.5 limefrugt
dip:
  • 2 spsk fiskesauce
  • 4 spsk sød chilisauce
  • revet skal fra 0.5 limefrugt
  • 2 spsk saltede ristede peanuts

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland fiskefarsen med karrypaste.

  • 2.
    Skær bønnerne i tynde skiver og hak rejerne groft.

  • 3.
    Skær den øverste halvdel af citrongræsset af og pil de yderste blade af bunden.

  • 4.
    Hak det indre af citrongræsset fint og kom i farsen sammen med bønner, rejer og limeskal.

  • 5.
    Varm olien i en pande og steg farsen til små frikadeller ved middel varme, ca. 3-4 min. pr. side.

  • 6.
    Skær agurken i tynde bånd og vend med finthakket chili og limesaft.

  • 7.
    Rør en dip sammen af fishsauce, chilisauce, limesaft og hakkede peanuts.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5772 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
479 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.4 g
Protein: 19.4 %5.5 g
Kulhydrat: 34.9 %9.8 g
Fedt: 45.7 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;