HjemOpskrifterTexas-style bbq mørbrad med grillede majs

Texas-style bbq mørbrad med grillede majs

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 svinemørbrader
    marinade:
    • 1 tsk stødt spidskommen
    • 1 tsk stødt chili
    • 0.5 tsk stødt nellike
    • 1 tsk røget paprika
    • finrevet skal og saft fra 1 limefrugt
    • 2 presset fed hvidløg
    • 2 dl stokes tomatketchup
    • 5 spsk rødvinseddike
    • salt og sort peber
    • 1 dl finhakket bredbladet persille
    • 4 majskolber

    Sådan gør du

    • 1.
      Fjern fedt og sener fra mørbraden og skær den næsten igennem på langs, så den kan foldes ud som en ”sommerfugl”.

    • 2.
      Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og gnid den godt ind i kødet.

    • 3.
      Kødet skal minimum marineres i 2 timer og gerne et døgn før tilberedning.

    • 4.
      Krydr kødet med salt og peber.

    • 5.
      Grill kødet i ca. 8 min på hver side.

    • 6.
      Forkog majsene i 6 min. og grill dem derefter sammen med kødet.

    • 7.
      Skær evt. majsene af kolberne og servér med det grillede kød.

    • 8.
      Drys til sidst med friskhakket persille.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    9207 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    447 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.9 g
    Protein: 34.7 %9.1 g
    Kulhydrat: 50.6 %13.3 g
    Fedt: 14.7 %1.8 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;