HjemOpskrifterteriyaki-gris-med-knust-agurkesalat-og-ris

teriyaki-gris-med-knust-agurkesalat-og-ris

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 1 glas marineret sild
  • 1 revet skal og friskpresset limesaft fra økologisk lime
  • 1 grøn chilipeber fx Jalapeno
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • 0.5 rødløg
  • frisk koriander
  • limebåde

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Tag sildefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle.

  • 2.
    Skær dem i 2-3 cm brede stykker.

  • 3.
    Skær ¼ af agurken i tynde skiver og sæt til side.

  • 4.
    Skræl resten af agurken, og skær den i grove stykker.

  • 5.
    Kom dem i en blender eller minihakker sammen med limeskal og -saft, grofthakket chili, koriander og olivenolie, og krydr med lidt salt.

  • 6.
    Blend det, og hæld det over sildene.

  • 7.
    Skær rødløg i tynde skiver, og kom dem oven på sildene sammen med agurkeskiver, limebåde og lidt korianderblade.

  • 8.
    Du kan lave marinaden et par timer på forhånd, men den skal først på sildene lige inden servering for at bevare sin friske smag.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2588 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1007 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 3.9 %2.3 g
Kulhydrat: 12.8 %7.5 g
Fedt: 83.3 %22.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;