HjemOpskrifterTarte tatin med lækker gedeost og marineret rucola

Tarte tatin med lækker gedeost og marineret rucola

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 8 store søde løg
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 75 g Øllingegård smør
  • 1 spsk sukker
  • salt
  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 plade butterdej - stor nok til at dække toppen af din springform
  • 1 stk. Castillon Affiné gedeost eller lignende gedeost
  • 1 pose rucolasalat
  • olivenolie - til at marinere salaten

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Skær først løgene op i halve, hvorefter disse skæres i tynde skiver.

  • 2.
    Snit rosmarin og timian fint.

  • 3.
    I en stor gryde smeltes smør, hvorefter timian, rosmarin og løg sauteres bløde.

  • 4.
    Kom nu sukkeret i og smag til med salt og balsamico.

  • 5.
    Konsistensen skal være som ved “bløde løg”.

  • 6.
    Nu skæres butterdejen i en cirkel, så den passer til formen.

  • 7.
    Kom bagepapir i bunden af springformen og anret her løgmassen.

  • 8.
    Ovenpå kommes butterdejen, som trykkes godt ned i siderne.

  • 9.
    I en forvarmet varmluftsovn kommes tarte tatin’en ind ved 180C i ca. 20 min.

  • 10.
    Når den er færdig, skal den køle af, inden den kan vendes ud på en stor tallerken eller fad.

  • 11.
    Anret din smukke tarte tatin med skiver af gedeost og rucola marineret i lidt olivenolie og salt.

  • 12.
    Velbekomme.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4904 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
495 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.6 g
Protein: 4.8 %1.4 g
Kulhydrat: 34 %9.9 g
Fedt: 61.2 %8.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;