HjemOpskrifterT-bone med rødbedepuré, bagte gulerødder og hindbær-chimichurri-sauce

T-bone med rødbedepuré, bagte gulerødder og hindbær-chimichurri-sauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Rødbedepuré
  • 300 g rødbeder
  • 150 g kartofler
  • 25 g smør
  • 1 knivspids fint salt
Gulerødder
  • 400 g gulerødder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 knivspids peber & fint salt
Chimichurri
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 spsk olivenolie
  • 2 tsk økologisk citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk kapers
  • 1 knivspids salt & sort peber
  • 125 g hindbær
T-bone
  • 4 T-bonesteaks
  • 1 knivspids salt & sort peber
  • 2 g olie & smør til stegning

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er helt møre, ca. 45 min. afhængig af størrelsen.

  • 2.
    Lad dem køle lidt af, og gnid skallen af.

  • 3.
    Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern, og kog dem helt møre i usaltet vand i 30 min.

  • 4.
    Blend rødbeder og kartofler til en lind puré sammen med smør.

  • 5.
    Smag til med salt.

  • 6.
    Skræl gulerødderne, og vend dem med olivenolie, salt og peber.

  • 7.
    Kom dem i et ovnfast fad, og bag dem i 30 min. ved 200 °C.

  • 8.
    Til chimichurri hakkes persille og koriander fint og blandes med knust hvidløg, olivenolie, citronskal og grofthakkede kapers.

  • 9.
    Hak halvdelen af hindbærrene groft, og rør dem i.

  • 10.
    Gem resten til servering.

  • 11.
    Krydr med salt og peber.

  • 12.
    Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem 2-4 min. pr side, afhængig af tykkelsen.

  • 13.
    Anret bøfferne med rødbedepuré ved siden af.

  • 14.
    Skær gulerødderne i mindre stykker, og anret dem over puréen.

  • 15.
    Top med chimichurri, og pynt med ekstra hindbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14680 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
681 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 24.9 %10.0 g
Kulhydrat: 10.3 %4.1 g
Fedt: 64.8 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;