HjemOpskrifterSvampetoast på ristet brød

Svampetoast på ristet brød

Måltidstype:
Snacks
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Ingredienser
  • 250 g blandede svampe
  • 4 skiver godt surdejsbrød
  • 15 g smør til stegning
  • 1 skalotteløg
  • 1.5 dl piskefløde
  • Salt og sort peber
  • 1 håndfuld friske krydderurt

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Rens svampene, helst uden brug af vand.

  • 2.
    Brug fx en urtekniv og en blød børste til at fjerne eventuelle urenheder.

  • 3.
    Skær svampene i skiver.

  • 4.
    Hak skalotteløg.

  • 5.
    Steg brødskiver i smør på en pande, til de er gyldne og sprøde.

  • 6.
    Læg til side.

  • 7.
    Lad lidt mere smør bruse op på panden, og steg svampene ved høj varme, til de er gyldne farve, og det meste af væden er fordampet.

  • 8.
    Tilsæt løg, og steg videre i 1 minut.

  • 9.
    Tilsæt fløde, og kog lidt ind i ca. 2 minutter, så svampene bliver cremede.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Anret svampestuvningen på brødet, og drys med krydderurt.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5294 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
756 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.2 g
Protein: 8.5 %3.8 g
Kulhydrat: 42.2 %18.8 g
Fedt: 49.3 %10.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;