HjemOpskrifterSvampestuvning med butterdejslåg

Svampestuvning med butterdejslåg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 200 g skalotteløg
  • 750 g blandede svampe (fx portobello, shiitake og champignon )
  • 2 porrer
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g smør
  • salt og peber
  • 2 spsk frisk timian
  • 1 dl tør sherry eller hvidvin
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse
  • 0.5 dl vand
  • 1 rulle fersk butterdej
  • 1 æg

Sådan gør du

  • 1.
    Rens svampene, og del evt. store svampe i halve eller kvarte.

  • 2.
    Skær skalotteløg i tynde skiver, og skær porrer i skiver på 1 cm.

  • 3.
    Hak hvidløget fint.

  • 4.
    Smelt smørret i en pande, og steg svampene i to portioner, til de bruner.

  • 5.
    Tag dem op af panden, og kom skalotteløg og porre i.

  • 6.
    Efter 3 min. tilsættes hvidløg, og svampene kommes tilbage i panden.

  • 7.
    Krydr med salt og peber, og kom timian og sherry eller hvidvin i.

  • 8.
    Lad det koge lidt ind, og hæld så fløden i.

  • 9.
    Bring det til kogepunktet, og jævn så med majsstivelse blandet med vand.

  • 10.
    Kog svampene igennem i 1 minut, og sluk for varmen.

  • 11.
    Kom svampestuvningen over i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm, og dæk med butterdejen.

  • 12.
    Klem dejen ned langs kanterne, og prik huller i toppen.

  • 13.
    Du kan også skære dekorative huller i et mønster.

  • 14.
    Pensl med sammenpisket æg, og bag retten i 20 min. ved 200 °C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7191 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
389 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 8 %1.8 g
Kulhydrat: 17.1 %3.9 g
Fedt: 68.2 %7.2 g
Alkohol: 6.7 %0.9 g
;