Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Svampestuvning med butterdejslåg
Svampestuvning med butterdejslåg
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
200 g skalotteløg
750 g blandede svampe (fx portobello, shiitake og champignon )
2 porrer
1 fed hvidløg
20 g smør
salt og peber
2 spsk frisk timian
1 dl tør sherry eller hvidvin
3 dl piskefløde
2 spsk majsstivelse
0.5 dl vand
1 rulle fersk butterdej
1 æg
Sådan gør du
1.
Rens svampene, og del evt. store svampe i halve eller kvarte.
2.
Skær skalotteløg i tynde skiver, og skær porrer i skiver på 1 cm.
3.
Hak hvidløget fint.
4.
Smelt smørret i en pande, og steg svampene i to portioner, til de bruner.
5.
Tag dem op af panden, og kom skalotteløg og porre i.
6.
Efter 3 min. tilsættes hvidløg, og svampene kommes tilbage i panden.
7.
Krydr med salt og peber, og kom timian og sherry eller hvidvin i.
8.
Lad det koge lidt ind, og hæld så fløden i.
9.
Bring det til kogepunktet, og jævn så med majsstivelse blandet med vand.
10.
Kog svampene igennem i 1 minut, og sluk for varmen.
11.
Kom svampestuvningen over i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm, og dæk med butterdejen.
12.
Klem dejen ned langs kanterne, og prik huller i toppen.
13.
Du kan også skære dekorative huller i et mønster.
14.
Pensl med sammenpisket æg, og bag retten i 20 min. ved 200 °C.
Grøntsager
SPISETID opskrift
Vegetar
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7191 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
389 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.0 g
Protein:
8 %
1.8 g
Kulhydrat:
17.1 %
3.9 g
Fedt:
68.2 %
7.2 g
Alkohol:
6.7 %
0.9 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;