HjemOpskrifterSvampemayo

Svampemayo

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

1 glas
  • 1 skalotteløg
  • 200 g shiitakesvampe eller markchampignon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk frisk timian
  • salt og peber
  • 1.5 dl solsikkeolie
  • 1 æg
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker

    Sådan gør du

    • 1.
      Rens svampene og skær dem i skiver.

    • 2.
      Skær skalotteløg i tern og hak hvidløg fint.

    • 3.
      Varm olivenolie i en pande og steg svampe og løg sammen i 5 min.

    • 4.
      Tilsæt hvidløg og timian og steg videre til svampene bruner.

    • 5.
      Krydr med lidt salt og peber og lad det køle lidt ned.

    • 6.
      Hak svampeblandingen fint.

    • 7.
      Kom solsikkeolie i et højt glas eller en kande, som passer til en stavblender.

    • 8.
      Slå hele ægget ud i og tilsæt sennep, hvidvinseddike og sukker.

    • 9.
      Brug stavblenderen til at blende det til en mayonnaise. Start fra bunden og bevæg blenderen langsomt op ad. Det tager få sekunder.

    • 10.
      Rør de hakkede svampe i mayonnaisen og smag til med ekstra salt og peber.

    • 11.
      Spises som topping på fx en spegepølsemad med rugbrød, toppet med karse, cornichoner og rødløg.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    6167 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1298 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.2 g
    Protein: 3.4 %2.6 g
    Kulhydrat: 4.1 %3.2 g
    Fedt: 92.5 %32.4 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;