Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Baby
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Suset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)
Suset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
svinemørbrad:
150 g havtorn, optøet
2 tsk akaciehonning
1 rød chilipeber
2 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 pakke parmaskinke
25 g revet vesterhavsost
1 svinemørbrad, afpudset
1 spsk smør eller olivenolie
mos:
1 kg kartoffel
0.5 blomkål
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
50 spsk smør
25 g vesterhavsost
1 1 knsp. revet muskatnød
salt og sort peber
spidskål:
1 spidskål
25 spsk smør
salt og sort peber
SÅDAN GØR DU
1.
Blend havtornen og kom den gennem en sigte for at fjerne kernerne.
2.
Blend med honning, chili og olivenolie og krydr med salt og peber.
3.
Skær et snit ned langs svinemørbraden og så den kan åbnes lidt op.
4.
Brug en kødhammer til at banke kødet lidt ud.
5.
Læg parmaskinken henover og pensl med marinaden.
6.
Drys revet ost over og bind mørbraden sammen med kødsnor.
7.
Del mørbraden i 4 portionsstykker.
8.
Brun kødet i en pande med smør eller olie.
9.
Kom det over i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over.
10.
Steges i 15 min. ved 200°C.
11.
Lad kødet hvile i 10 min, før servering.
12.
Til mos skrælles kartofler og skæres i grove stykker.
13.
Kog mørt sammen med blomkål i buketter, pillede skalotteløg og hvidløg.
14.
Sigt vandet fra og mos med fløde, smør og ost.
15.
Smag til med muskat, salt og peber.
16.
Skær spidskål i kvarte og steg dem 5 min. pr. side i en pande med smør.
17.
Krydr med salt og peber.
Grøntsager
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13266 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
447 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.9 g
Protein:
18.5 %
4.9 g
Kulhydrat:
31.2 %
8.2 g
Fedt:
50.3 %
6.1 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;