HjemOpskrifterSuset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)

Suset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
svinemørbrad:
  • 150 g havtorn, optøet
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 rød chilipeber
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 pakke parmaskinke
  • 50 g vesterhavsost
  • 1 svinemørbrad, afpudset
  • 90 g smør
mos:
  • 1 kg kartofler
  • ½ blomkål
  • 5 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 90 g smør
  • 50 g vesterhavsost
  • 1 1 knsp. revet muskatnød
  • salt og sort peber
spidskål:
  • 1 spidskål
  • 90 g smør
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Blend havtornen og kom den gennem en sigte for at fjerne kernerne.

  • 2.
    Blend med honning, chili og olivenolie og krydr med salt og peber.

  • 3.
    Skær et snit ned langs svinemørbraden og så den kan åbnes lidt op.

  • 4.
    Brug en kødhammer til at banke kødet lidt ud.

  • 5.
    Læg parmaskinken henover og pensl med marinaden.

  • 6.
    Drys revet ost over og bind mørbraden sammen med kødsnor.

  • 7.
    Del mørbraden i 4 portionsstykker.

  • 8.
    Brun kødet i en pande med smør eller olie.

  • 9.
    Kom det over i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over.

  • 10.
    Steges i 15 min. ved 200°C.

  • 11.
    Lad kødet hvile i 10 min, før servering.

  • 12.
    Til mos skrælles kartofler og skæres i grove stykker.

  • 13.
    Kog mørt sammen med blomkål i buketter, pillede skalotteløg og hvidløg.

  • 14.
    Sigt vandet fra og mos med fløde, smør og ost.

  • 15.
    Smag til med muskat, salt og peber.

  • 16.
    Skær spidskål i kvarte og steg dem 5 min. pr. side i en pande med smør.

  • 17.
    Krydr med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13892 kj / 3320 kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kj / 112 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 19.4 %5.3 g
Kulhydrat: 30.3 %8.3 g
Fedt: 50.3 %6.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;