Suset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)

60-90 min
4 personer

Ingredienser

Svinemørbrad:
150 g havtorn, optøet
2 tsk akaciehonning
1 rød chili
2 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 pakke parmaskinke
25 g revet vesterhavsost
1 svinemørbrad, afpudset
1 spsk smør eller olivenolie

Mos:
1 kg kartofler
½ blomkål
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 dl piskefløde
50 g smør
25 g revet vesterhavsost
1 knsp revet muskat
salt og sort peber

Spidskål:
1 spidskål
25 g smør
Salt og sort peber

Blend havtornen og kom den gennem en sigte for at fjerne kernerne. Blend med honning, chili og olivenolie og krydr med salt og peber.

Skær et snit ned langs svinemørbraden og så den kan åbnes lidt op. Brug en kødhammer til at banke kødet lidt ud. Læg parmaskinken henover og pensl med marinaden. Drys revet ost over og bind mørbraden sammen med kødsnor. Del mørbraden i 4 portionsstykker. Brun kødet i en pande med smør eller olie. Kom det over i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over. Steges i 15 min. ved 200°C. Lad kødet hvile i 10 min, før servering.

Til mos skrælles kartofler og skæres i grove stykker. Kog mørt sammen med blomkål i buketter, pillede skalotteløg og hvidløg. Sigt vandet fra og mos med fløde, smør og ost. Smag til med muskat, salt og peber. Skær spidskål i kvarte og steg dem 5 min. pr. side i en pande med smør. Krydr med salt og peber.

 

Energi pr. person: 3371KJ/860Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 6,6 g.
Fedt: 6,4 g.

 

Vesterhavsmørbrad

Blend havtornen og kom den gennem en sigte for at fjerne kernerne. Blend med honning, chili og olivenolie og krydr med salt og peber.

Skær et snit ned langs svinemørbraden og så den kan åbnes lidt op. Brug en kødhammer til at banke kødet lidt ud. Læg parmaskinken henover og pensl med marinaden. Drys revet ost over og bind mørbraden sammen med kødsnor. Del mørbraden i 4 portionsstykker. Brun kødet i en pande med smør eller olie. Kom det over i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over. Steges i 15 min. ved 200°C. Lad kødet hvile i 10 min, før servering.

Til mos skrælles kartofler og skæres i grove stykker. Kog mørt sammen med blomkål i buketter, pillede skalotteløg og hvidløg. Sigt vandet fra og mos med fløde, smør og ost. Smag til med muskat, salt og peber. Skær spidskål i kvarte og steg dem 5 min. pr. side i en pande med smør. Krydr med salt og peber.

 

Energi pr. person: 3371KJ/860Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 6,6 g.
Kulhydrat: 6,6 g.
Fedt: 6,4 g.