HjemOpskrifterSuset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)

Suset fra Vesterhawet (Vesterhavsgris med havtorn)

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
svinemørbrad:
  • 150 g havtorn, optøet
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 rød chilipeber
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 pakke parmaskinke
  • 25 g revet vesterhavsost
  • 1 svinemørbrad, afpudset
  • 1 spsk smør eller olivenolie
    mos:
    • 1 kg kartoffel
    • 0.5 blomkål
    • 5 skalotteløg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
    • 50 spsk smør
    • 25 g vesterhavsost
    • 1 1 knsp. revet muskatnød
    • salt og sort peber
      spidskål:
      • 1 spidskål
      • 25 spsk smør
      • salt og sort peber

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Blend havtornen og kom den gennem en sigte for at fjerne kernerne.

      • 2.
        Blend med honning, chili og olivenolie og krydr med salt og peber.

      • 3.
        Skær et snit ned langs svinemørbraden og så den kan åbnes lidt op.

      • 4.
        Brug en kødhammer til at banke kødet lidt ud.

      • 5.
        Læg parmaskinken henover og pensl med marinaden.

      • 6.
        Drys revet ost over og bind mørbraden sammen med kødsnor.

      • 7.
        Del mørbraden i 4 portionsstykker.

      • 8.
        Brun kødet i en pande med smør eller olie.

      • 9.
        Kom det over i et ovnfast fad og hæld resten af marinaden over.

      • 10.
        Steges i 15 min. ved 200°C.

      • 11.
        Lad kødet hvile i 10 min, før servering.

      • 12.
        Til mos skrælles kartofler og skæres i grove stykker.

      • 13.
        Kog mørt sammen med blomkål i buketter, pillede skalotteløg og hvidløg.

      • 14.
        Sigt vandet fra og mos med fløde, smør og ost.

      • 15.
        Smag til med muskat, salt og peber.

      • 16.
        Skær spidskål i kvarte og steg dem 5 min. pr. side i en pande med smør.

      • 17.
        Krydr med salt og peber.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      13266 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      447 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 1.9 g
      Protein: 18.5 %4.9 g
      Kulhydrat: 31.2 %8.2 g
      Fedt: 50.3 %6.1 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;