HjemOpskrifterSurdejsbrød med havregryn

Surdejsbrød med havregryn

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 350 g hvedemel
  • 150 g havregryn
  • 3 dl vand
  • 10 g gær
  • 200 g surdej
  • 1.5 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 g havregryn til pynt
  • 2 dl vand til ovnen

Sådan gør du

  • 1.
    Dagen før: Bland hvedemel og havregryn i en skål.

  • 2.
    Opløs gær i vandet.

  • 3.
    Kom surdej og gærblandingen i en røremaskine, og tilføj melblandingen lidt efter lidt.

  • 4.
    Ælt dejen i maskinen i ca. 10 minutter.

  • 5.
    Tilsæt salt, når der er 2 minutter tilbage.

  • 6.
    Hæld en smule olie ned i en ny skål, og læg dejen i skålen.

  • 7.
    Dæk med film, og lad dejen hvile i ca. 8-12 timer i køleskab.

  • 8.
    På dagen: Tænd en ovn på 250C, og forvarm to bageplader.

  • 9.
    Imens hældes dejen ud på et meldrysset bord.

  • 10.
    Fold forsigtigt dejen sammen et par gange.

  • 11.
    Lav en aflang form, og læg dejen på et stykke bagepapir.

  • 12.
    Klip eller skær et eller flere snit ned i brødets overflade.

  • 13.
    Drys til sidst overfladen med lidt ekstra havregryn.

  • 14.
    Kom dejen på en forvarmet bageplade, og stil den i ovnen.

  • 15.
    Hæld vand på den nederste bageplade, der står under brødet, så der dannes damp i ovnen.

  • 16.
    Bag brødet i ca. 15 minutter.

  • 17.
    Åbn derefter ovnen, så dampen forsvinder.

  • 18.
    Indstil ovnen til 200C, og lad brødet bage i yderligere 20 minutter, til det er gyldenbrunt og sprødt.

  • 19.
    Køl brødet af på en bagerist i 30-60 minutter, inden du skærer det ud i skiver.

  • 20.
    Tip: Nyd brødet til suppe, friske salater eller lav en lækker sandwich.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9313 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
752 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 10.7 %4.7 g
Kulhydrat: 75.6 %33.5 g
Fedt: 13.7 %2.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;