Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Tyroler-buffet
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Surdejsbrød med havregryn
Surdejsbrød med havregryn
Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
350 g hvedemel
150 g havregryn
3 dl vand
10 g gær
200 g surdej
1.5 tsk salt
1 spsk olie
1 g havregryn til pynt
2 dl vand til ovnen
Sådan gør du
1.
Dagen før: Bland hvedemel og havregryn i en skål.
2.
Opløs gær i vandet.
3.
Kom surdej og gærblandingen i en røremaskine, og tilføj melblandingen lidt efter lidt.
4.
Ælt dejen i maskinen i ca. 10 minutter.
5.
Tilsæt salt, når der er 2 minutter tilbage.
6.
Hæld en smule olie ned i en ny skål, og læg dejen i skålen.
7.
Dæk med film, og lad dejen hvile i ca. 8-12 timer i køleskab.
8.
På dagen: Tænd en ovn på 250C, og forvarm to bageplader.
9.
Imens hældes dejen ud på et meldrysset bord.
10.
Fold forsigtigt dejen sammen et par gange.
11.
Lav en aflang form, og læg dejen på et stykke bagepapir.
12.
Klip eller skær et eller flere snit ned i brødets overflade.
13.
Drys til sidst overfladen med lidt ekstra havregryn.
14.
Kom dejen på en forvarmet bageplade, og stil den i ovnen.
15.
Hæld vand på den nederste bageplade, der står under brødet, så der dannes damp i ovnen.
16.
Bag brødet i ca. 15 minutter.
17.
Åbn derefter ovnen, så dampen forsvinder.
18.
Indstil ovnen til 200C, og lad brødet bage i yderligere 20 minutter, til det er gyldenbrunt og sprødt.
19.
Køl brødet af på en bagerist i 30-60 minutter, inden du skærer det ud i skiver.
20.
Tip: Nyd brødet til suppe, friske salater eller lav en lækker sandwich.
Tilbehør
Brød og kager
Brød og boller
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9313 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
752 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.8 g
Protein:
10.7 %
4.7 g
Kulhydrat:
75.6 %
33.5 g
Fedt:
13.7 %
2.8 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;