HjemOpskrifterStjernekringle med kanel

Stjernekringle med kanel

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 100 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk salt
  • 700 g hvedemel
fyld:
  • 250 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • æg til pensling
pynt: flormelis-drys

    Sådan gør du

    • 1.
      Varm mælken op i en gryde, tilsæt smørret og lad det smelte.

    • 2.
      Rør gæren ud i den lune mælkeblanding.

    • 3.
      Kom mælkeblandingen i en røremaskine og rør æggene i et ad gangen.

    • 4.
      Bland sukker, stødt kanel, kardemomme, salt og hvedemel sammen og kom det i røremaskinen.

    • 5.
      Lad dejen blive æltet i røremaskinen i ca. 5 minutter, indtil dejen er ensartet i konsistensen og føles smidig.

    • 6.
      Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel.

    • 7.
      Pak dejen sammen som en kugle og kom den tilbage i skålen.

    • 8.
      Lad den hæve i 45 minutter.

    • 9.
      Rør smør, sukker og stødt kanel sammen til fyld.

    • 10.
      Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 4 lige store stykker.

    • 11.
      Rul hvert stykke dej ud til en rund, flad form cirka 28 cm i diameter.

    • 12.
      Læg første rullede dejplade over på et stykke bagepapir i en bradepande.

    • 13.
      Smør første dejplade med 1/3 af fyldet.

    • 14.
      Husk, at der skal være nok fyld til 3 dejplader.

    • 15.
      Kom endnu en rund dejplade ovenpå og smør igen 1/3 af fyldet på dejen.

    • 16.
      Kom tredje dejpladeplade på og smør med resten af fyldet.

    • 17.
      Kom sidste og fjerde runde dejplade på og stryg den på overfladen med hånden, så lagene er lige og presses lidt sammen.

    • 18.
      Læg en passende spisetallerken ovenpå dejen og skær den til i kanten med en kniv.

    • 19.
      Sæt et omvendt glas midt på dejen og markér en cirkel.

    • 20.
      Fjern herefter glasset.

    • 21.
      Start med at dele ydercirklen i 4 lige store stykker.

    • 22.
      Del så hvert stykke igen, så der bliver 8 stykker.

    • 23.
      Hvert af de 8 stykker deles igen, så der bliver i alt 16 stykker.

    • 24.
      Tag et af stykkerne i hver hånd og sno dem i modsatte retning, så kanellagene bliver tydelige.

    • 25.
      Forsæt hele vejen rundt.

    • 26.
      Pres det yderste af enderne sammen 2 og 2.

    • 27.
      Kom stjernekringlen over på et stykke bagepapir, og lad den hæve i 30 minutter.

    • 28.
      Pensl stjernekringlen med sammenpisket æg og bag den i midten af ovnen ved 185C i 22-24 minutter.

    • 29.
      Nydes lun.

    • 30.
      Drys med flormelis lige inden servering.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    29975 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1648 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 1.8 g
    Protein: 4.5 %4.3 g
    Kulhydrat: 47.3 %45.9 g
    Fedt: 48.2 %21.5 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;