Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Stjernekringle med kanel
Stjernekringle med kanel
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
200 g smør
3 dl sødmælk
50 g gær
100 g sukker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
0.5 tsk salt
700 g hvedemel
fyld:
250 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk stødt kanel
æg til pensling
pynt: flormelis-drys
Sådan gør du
1.
Varm mælken op i en gryde, tilsæt smørret og lad det smelte.
2.
Rør gæren ud i den lune mælkeblanding.
3.
Kom mælkeblandingen i en røremaskine og rør æggene i et ad gangen.
4.
Bland sukker, stødt kanel, kardemomme, salt og hvedemel sammen og kom det i røremaskinen.
5.
Lad dejen blive æltet i røremaskinen i ca. 5 minutter, indtil dejen er ensartet i konsistensen og føles smidig.
6.
Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel.
7.
Pak dejen sammen som en kugle og kom den tilbage i skålen.
8.
Lad den hæve i 45 minutter.
9.
Rør smør, sukker og stødt kanel sammen til fyld.
10.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 4 lige store stykker.
11.
Rul hvert stykke dej ud til en rund, flad form cirka 28 cm i diameter.
12.
Læg første rullede dejplade over på et stykke bagepapir i en bradepande.
13.
Smør første dejplade med 1/3 af fyldet.
14.
Husk, at der skal være nok fyld til 3 dejplader.
15.
Kom endnu en rund dejplade ovenpå og smør igen 1/3 af fyldet på dejen.
16.
Kom tredje dejpladeplade på og smør med resten af fyldet.
17.
Kom sidste og fjerde runde dejplade på og stryg den på overfladen med hånden, så lagene er lige og presses lidt sammen.
18.
Læg en passende spisetallerken ovenpå dejen og skær den til i kanten med en kniv.
19.
Sæt et omvendt glas midt på dejen og markér en cirkel.
20.
Fjern herefter glasset.
21.
Start med at dele ydercirklen i 4 lige store stykker.
22.
Del så hvert stykke igen, så der bliver 8 stykker.
23.
Hvert af de 8 stykker deles igen, så der bliver i alt 16 stykker.
24.
Tag et af stykkerne i hver hånd og sno dem i modsatte retning, så kanellagene bliver tydelige.
25.
Forsæt hele vejen rundt.
26.
Pres det yderste af enderne sammen 2 og 2.
27.
Kom stjernekringlen over på et stykke bagepapir, og lad den hæve i 30 minutter.
28.
Pensl stjernekringlen med sammenpisket æg og bag den i midten af ovnen ved 185C i 22-24 minutter.
29.
Nydes lun.
30.
Drys med flormelis lige inden servering.
Kager
Brød og kager
Jul
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
29975 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1648 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.8 g
Protein:
4.5 %
4.3 g
Kulhydrat:
47.3 %
45.9 g
Fedt:
48.2 %
21.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;