HjemOpskrifterSteak au poivre med pommes frites

Steak au poivre med pommes frites

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 liter fritureolie
  • 4 bagekartofler
  • salt
  • 100 g skalotteløg
  • 1 spsk sort peberkorn
  • 1 spsk hvid peberkorn
  • 4 skiver entrecote af okse
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 dl cognac
  • 0.15 liter koncentreret kalvefond
  • 1.5 dl piskefløde
  • Evt. frisk kørvel til pynt

Sådan gør du

  • 1.
    Vask eller skræl kartoflerne, og dup dem tørre.

  • 2.
    Skær dem i smalle stænger.

  • 3.
    Læg dem i koldt vand i 1 time for at få noget af stivelsen ud, og sigt så vandet fra.

  • 4.
    Dup kartoflerne tørre med et rent viskestykke.

  • 5.
    Varm olien op til 150°C, og kog kartoflerne i olien (ad to omgange, så gryden ikke bliver overfyldt) i 7-8 min., til de akkurat er møre.

  • 6.
    Tag dem op af frituren, og lad dem dryppe af.

  • 7.
    Dette kan gøres på forhånd eller dagen før – i så fald gemmes de forstegte kartofler i køleskab eller fryser, til de skal friteres færdigt.

  • 8.
    Inden servering varmes olien til 190°C, og pomfritterne steges sprøde i 4-5 min.

  • 9.
    Lad pomfritterne dryppe af på køkkenrulle, og drys dem med salt.

  • 10.
    Hak skalotteløg fint.

  • 11.
    Knus peberkornene groft i en morter.

  • 12.
    Krydr kødet på begge sider med salt, og vend dem så i peberblandingen.

  • 13.
    Tryk peberet godt fast.

  • 14.
    Smelt smør med olivenolie i en pande, og steg bøfferne 1-2 min. pr. side ved høj varme.

  • 15.
    Tag bøfferne op af panden, og lad dem hvile med alufolie over sig.

  • 16.
    Kom skalotteløg i panden, og steg dem i 1 minut.

  • 17.
    Tilsæt cognac (pas på, hvis du bruger gas, da ilden kan antænde cognacen).

  • 18.
    Lad det koge ind til halvdelen, og tilsæt så kalvefond.

  • 19.
    Kog det igen ind til ca. halvdelen, og kom fløden i.

  • 20.
    Kog videre et par minutter, til saucen er tyknet let.

  • 21.
    Smag til med salt, og server til bøffer og pomfritter, evt. pyntet med lidt kørvel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
43615 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1505 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 5.4 %4.8 g
Kulhydrat: 7.6 %6.8 g
Fedt: 85.9 %34.9 g
Alkohol: 1.1 %0.6 g
;