Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Fødselsdag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Steak au poivre med pommes frites
Steak au poivre med pommes frites
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 liter fritureolie
4 bagekartofler
salt
100 g skalotteløg
1 spsk sort peberkorn
1 spsk hvid peberkorn
4 skiver entrecote af okse
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
0.5 dl cognac
0.15 liter koncentreret kalvefond
1.5 dl piskefløde
Evt. frisk kørvel til pynt
Sådan gør du
1.
Vask eller skræl kartoflerne, og dup dem tørre.
2.
Skær dem i smalle stænger.
3.
Læg dem i koldt vand i 1 time for at få noget af stivelsen ud, og sigt så vandet fra.
4.
Dup kartoflerne tørre med et rent viskestykke.
5.
Varm olien op til 150°C, og kog kartoflerne i olien (ad to omgange, så gryden ikke bliver overfyldt) i 7-8 min., til de akkurat er møre.
6.
Tag dem op af frituren, og lad dem dryppe af.
7.
Dette kan gøres på forhånd eller dagen før – i så fald gemmes de forstegte kartofler i køleskab eller fryser, til de skal friteres færdigt.
8.
Inden servering varmes olien til 190°C, og pomfritterne steges sprøde i 4-5 min.
9.
Lad pomfritterne dryppe af på køkkenrulle, og drys dem med salt.
10.
Hak skalotteløg fint.
11.
Knus peberkornene groft i en morter.
12.
Krydr kødet på begge sider med salt, og vend dem så i peberblandingen.
13.
Tryk peberet godt fast.
14.
Smelt smør med olivenolie i en pande, og steg bøfferne 1-2 min. pr. side ved høj varme.
15.
Tag bøfferne op af panden, og lad dem hvile med alufolie over sig.
16.
Kom skalotteløg i panden, og steg dem i 1 minut.
17.
Tilsæt cognac (pas på, hvis du bruger gas, da ilden kan antænde cognacen).
18.
Lad det koge ind til halvdelen, og tilsæt så kalvefond.
19.
Kog det igen ind til ca. halvdelen, og kom fløden i.
20.
Kog videre et par minutter, til saucen er tyknet let.
21.
Smag til med salt, og server til bøffer og pomfritter, evt. pyntet med lidt kørvel.
SPISETID opskrift
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
43615 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1505 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.0 g
Protein:
5.4 %
4.8 g
Kulhydrat:
7.6 %
6.8 g
Fedt:
85.9 %
34.9 g
Alkohol:
1.1 %
0.6 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;