HjemOpskrifterSrilankansk rich cake

Srilankansk rich cake

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

9 personer
trin 1:
  • 250 g rosiner
  • 375 g sultanas rosiner
  • 250 g cocktailbær
  • 250 g ingefær puré
  • 500 g grønne tomater
  • 125 g appelsin- eller citronskal (usprøjtet)
  • 250 g syltede kirsebær
  • 250 g cashewnødder uden salt
  • 100 g hakkede mandler
  • 100 g macademianødder
  • 2.5 dl brandy
trin 2:
  • skal fra 2 øko appelsiner
  • skal fra 2 øko citroner (usprøjtede)
  • 1.5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 spsk vaniljeekstrakt
  • 1 spsk mandelessens
  • 1 spsk honning
trin 3:
  • 375 g usaltet smør
  • 250 g mørk rørsukker
  • 250 g sukker
  • 12 æggeblommer
  • 250 g semulje mel
  • 6 æggehvider
  • 400 g marcipan

Sådan gør du

  • 1.
    Hak alle frugter og nødder, bland dem i en stor skål og hæld cognac i.

  • 2.
    Bland godt, dæk med cellofan og lad det trække i 24-48 timer et køligt og mørkt sted.

  • 3.
    Bland alle krydderier grundigt.

  • 4.
    Forvarm ovnen til 130 grader og forbered bageformen ved at beklæde kanterne med bagepapir.

  • 5.
    Papiret må gerne stikke nogle centimeter op over kanten.

  • 6.
    Smør derefter bund og kanter med smør.

  • 7.
    Pisk sukker og smør til en luftig masse.

  • 8.
    Tilsæt æggeblommer en ad gangen, pisk godt imellem hver.

  • 9.
    Hæld krydderier i (C) og rør godt.

  • 10.
    Tilsæt semuljemel og rør igen godt.

  • 11.
    Vend frugt og nødder i (A).

  • 12.
    Brug en stor skål og bland med begge hænder.

  • 13.
    Pisk æggehviderne stive og vend i kagedejen.

  • 14.
    Hæld dejen i den beklædte kageform.

  • 15.
    Bag i 2–2,5 time, hvis du vil have en fugtig kage.

  • 16.
    Bag i 4,5 – 5 timer, hvis du ønsker en mere tør kage.

  • 17.
    Dæk kagen med bagepapir den første time i ovnen, så toppen af kagen ikke brænder på.

  • 18.
    Når kagen er bagt, så lad den blive kold i formen.

  • 19.
    Du kan evt. pensle den med brandy, inden du tildækker den.

  • 20.
    Lad den hvile indpakket natten over, men gerne lang tid – den bliver kun bedre.

  • 21.
    Kagen kan opbevares i op til 2 måneder, hvis den opbevares i en lufttæt beholder.

  • 22.
    Rul evt. et tyndt lag marcipan og læg over kagen, inden skal på bordet.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
79828 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
268 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 8.2 %1.3 g
Kulhydrat: 51.6 %8.1 g
Fedt: 37.2 %2.7 g
Alkohol: 3 %0.3 g
;