Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Srilankansk rich cake
Srilankansk rich cake
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
9 personer
trin 1:
250 g rosiner
375 g sultanas rosiner
250 g cocktailbær
250 g ingefær puré
500 g grønne tomater
125 g appelsin- eller citronskal (usprøjtet)
250 g syltede kirsebær
250 g cashewnødder uden salt
100 g hakkede mandler
100 g macademianødder
2.5 dl brandy
trin 2:
skal fra 2 øko appelsiner
skal fra 2 øko citroner (usprøjtede)
1.5 tsk stødt kardemomme
1 tsk revet muskatnød
1 tsk stødt nellike
2 spsk vaniljeekstrakt
1 spsk mandelessens
1 spsk honning
trin 3:
375 g usaltet smør
250 g mørk rørsukker
250 g sukker
12 æggeblommer
250 g semulje mel
6 æggehvider
400 g marcipan
Sådan gør du
1.
Hak alle frugter og nødder, bland dem i en stor skål og hæld cognac i.
2.
Bland godt, dæk med cellofan og lad det trække i 24-48 timer et køligt og mørkt sted.
3.
Bland alle krydderier grundigt.
4.
Forvarm ovnen til 130 grader og forbered bageformen ved at beklæde kanterne med bagepapir.
5.
Papiret må gerne stikke nogle centimeter op over kanten.
6.
Smør derefter bund og kanter med smør.
7.
Pisk sukker og smør til en luftig masse.
8.
Tilsæt æggeblommer en ad gangen, pisk godt imellem hver.
9.
Hæld krydderier i (C) og rør godt.
10.
Tilsæt semuljemel og rør igen godt.
11.
Vend frugt og nødder i (A).
12.
Brug en stor skål og bland med begge hænder.
13.
Pisk æggehviderne stive og vend i kagedejen.
14.
Hæld dejen i den beklædte kageform.
15.
Bag i 2–2,5 time, hvis du vil have en fugtig kage.
16.
Bag i 4,5 – 5 timer, hvis du ønsker en mere tør kage.
17.
Dæk kagen med bagepapir den første time i ovnen, så toppen af kagen ikke brænder på.
18.
Når kagen er bagt, så lad den blive kold i formen.
19.
Du kan evt. pensle den med brandy, inden du tildækker den.
20.
Lad den hvile indpakket natten over, men gerne lang tid – den bliver kun bedre.
21.
Kagen kan opbevares i op til 2 måneder, hvis den opbevares i en lufttæt beholder.
22.
Rul evt. et tyndt lag marcipan og læg over kagen, inden skal på bordet.
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
79828 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
268 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.1 g
Protein:
8.2 %
1.3 g
Kulhydrat:
51.6 %
8.1 g
Fedt:
37.2 %
2.7 g
Alkohol:
3 %
0.3 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;