Srilankansk rich cake

fork and spoon
Brød og kager
clock
120+ min
Kage
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

Trin 1

250 g rosiner

375 g sultanas rosiner

250 g bl. cocktailbær

250 g ingefærpuré

500 g chow chow preserves (OBS: kan købes i asiatisk specialbutik alternativt kandiseret appelsinskal)

125 g citron el. appelsinskal (brug økologiske)

250 g syltede kirsebær eller cocktailkirsebær

250 g cashewnødder uden salt

100 g hakkede mandler

100 g macadamianødder

250 ml brandy

Trin 2

Appelsinskal fra to øko-appelsiner

Citronskal fra to øko-citroner

1 1/2 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. revet muskatnød

1 tsk. stødt nellike

2 spsk. vaniljeekstrakt

1 spsk. mandelekstrakt

1 spsk. roseessens

1 spsk. honning

 

(C)

Trin 3

375 g usaltet smør

250 g mørk råsukker

250 g sukker

12 æggeblommer

250 g semuljemel

6 æggehvider

400 g Marcipan 

 

Sådan gør du

Hak alle frugter og nødder, bland dem i en stor skål og hæld cognac i. Bland godt, dæk med cellofan og lad det trække i 24-48 timer et køligt og mørkt sted.

Bland alle krydderier grundigt.

Forvarm ovnen til 130 grader og forbered bageformen ved at beklæde kanterne med bagepapir. Papiret må gerne stikke nogle centimeter op over kanten. Smør derefter bund og kanter med smør.

Pisk sukker og smør til en luftig masse. Tilsæt æggeblommer en ad gangen, pisk godt imellem hver. Hæld krydderier i (C) og rør godt. Tilsæt semuljemel og rør igen godt. Vend frugt og nødder i (A). Brug en stor skål og bland med begge hænder. Pisk æggehviderne stive og vend i kagedejen. Hæld dejen i den beklædte kageform.

Bag i 2–2,5 time, hvis du vil have en fugtig kage.

Bag i 4,5 – 5 timer, hvis du ønsker en mere tør kage.

 

Dæk kagen med bagepapir den første time i ovnen, så toppen af kagen ikke brænder på.

Når kagen er bagt, så lad den blive kold i formen. Du kan evt. pensle den med brandy, inden du tildækker den. Lad den hvile indpakket natten over, men gerne lang tid – den bliver kun bedre.

Kagen kan opbevares i op til 2 måneder, hvis den opbevares i en lufttæt beholder.

Rul evt. et tyndt lag marcipan og læg over kagen, inden skal på bordet.

 

Kagen er til 18 personer:

Energi pr. person:  3969 Kj/  945 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 4,7 g.
Kulhydrat: 46,8 g.
Fedt:  15,3 g.
Alkohol: 1,7