HjemOpskrifterSprøde rodfrugtskræller i salat med parmesandressing

Sprøde rodfrugtskræller i salat med parmesandressing

Måltidstype:
Salater
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g skræller fra rodfrugter fx kartofler, gulerødder og pastinak.
  • olivenolie
  • 2 spsk fintrevet parmigiano reggiano
  • 1 spsk frisk timian
  • 250 g blandet salat fx romainesalat og julesalat
Dressing
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 3 spsk fintrevet parmigiano reggiano
  • 1 tsk flydende honning
  • 2 spsk fintsnittet purløg (+ ekstra til pynt)
  • salt og peber

Sådan gør du

Tip: Husk at vaske rodfrugterne godt, når du skal bruge skrællen. Du kan sagtens bruge skræller fra dagen før – bare opbevar dem i køleskabet. Det gør ikke noget, at de er blevet lidt brune. Det forsvinder under stegning i ovnen.
  • 1.
    Vend skrællerne med olivenolie, lidt salt og peber, knust eller revet hvidløg, parmesan og timian.

  • 2.
    Fordel det i en bradepande med bagepapir, så skrællerne ligger nogenlunde i ét lag.

  • 3.
    Bag dem sprøde i ovnen i 20-25 min. ved 200 °C.

  • 4.
    Rør en dressing af creme fraiche, parmesan, honning, purløg, salt og peber.

  • 5.
    Pluk salaten i grove stykker, og kom den i et fad.

  • 6.
    Top med dressing, sprøde skræller og et drys purløg.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
2581 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
323 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 15.3 %2.9 g
Kulhydrat: 25.5 %4.8 g
Fedt: 59.2 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;