HjemOpskrifterSpinatsalat med karry kikærter og blomkål

Spinatsalat med karry kikærter og blomkål

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
120+ min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g spinatblade
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 tsk karry
  • 0.5 tsk havsalt
  • 240 g tørrede kikærter (følg pakkens anvisning i fht. at at klargøre tørrede kikærter) alt. bruges drænede kikærter fra dåse
  • 1 rødløg i ringe
  • 200 g blomkål i tynde skiver
  • 100 g Puck® salatost i blok
  • 2 spsk citronskal (usprøjtet)
    Dressing:
    • 2 spsk friskpresset citronsaft
    • 1 lille frisk chili i tern
    • 1 tsk honning
    • 0.5 dl olivenolie
      Tilbehør:
      • groft brød

      Sådan gør du

      • 1.
        Skyl spinaten grundigt.

      • 2.
        Varm en pande op med solsikkeolie og karry.

      • 3.
        Rist kikærter i 4 min. ved medium varme og smag til med salt.

      • 4.
        Lad dem afkøle lidt.

      • 5.
        Pisk citronsaft, chilitern, honning og olivenolie sammen til dressingen.

      • 6.
        Anret på 4 tallerkener, eller et stort fad med frisk spinat, karrystegte kikærter, rødløg, blomkål, salattern og revet citronskal.

      • 7.
        Inden servering dryp dressingen over salaten.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      7922 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      780 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 4.2 g
      Protein: 16.5 %7.6 g
      Kulhydrat: 31.4 %14.4 g
      Fedt: 52.1 %11.0 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;