HjemOpskrifterSpaghetti med persilleolie, ærter og pinjekerner

Spaghetti med persilleolie, ærter og pinjekerner

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Spaghetti
  • 1 håndfuld stor bredbladet persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk citronsaft
  • 0.5 dl olivenolie
  • Salt og sort peber
  • 50 g pinjekerner
  • 400 g tørret spaghetti
  • 150 g sukkerærter
  • 300 g friske eller frosne ekstrafine ærter
Tilbehør
  • Friskrevet pecorino & ærteskud

Sådan gør du

Fremgangsmåde
  • 1.
    Kom persille i en blender sammen med hvidløg, citronskal og -saft samt olivenolie.

  • 2.
    Krydr med lidt salt og peber og blend.

  • 3.
    Rist pinjekernerne gyldne i en tør pande i 6-8 min.

  • 4.
    Kog spaghettien al dente i velsaltet vand, og skær imens sukkerærterne i tynde strimler.

  • 5.
    De sidste to minutter af kogetiden kommes sukkerærter og ærter i vandet.

  • 6.
    Gem ½ dl af kogevandet, før det sigtes fra.

  • 7.
    Vend spaghetti og ærter sammen med de snittede sukkerærter, persilleolien og det gemte kogevand.

  • 8.
    Servér med pecorino og ærteskud.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10254 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1064 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.8 g
Protein: 13.2 %8.3 g
Kulhydrat: 55 %34.4 g
Fedt: 31.8 %9.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;