HjemOpskrifterSpaghetti med grønkålspesto, mozzarella og bagte cherrytomater

Spaghetti med grønkålspesto, mozzarella og bagte cherrytomater

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
grønkålspesto
  • 150 g grønkål
  • 1 bæger frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g pinjekerner, ristede
  • 50 g parmigiano reggiano, revet groft
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • salt & sort peber
  • 300 g cherrytomater
  • 1 dl olivenolie
  • salt & sort peber
  • 400 g tørret spaghetti
  • 250 g friske mozzarella oste

Sådan gør du

  • 1.
    Til grønkålspesto plukkes kålen i grove stykker og kommes i en skål.

  • 2.
    Overhæld kålen med kogende vand, og sigt vandet fra.

  • 3.
    Skyl med koldt vand for at køle kålen af.

  • 4.
    Vrid vandet af kålen, og kom den i en blender eller foodprocessor sammen med basilikum, hvidløg, pinjekerner, parmesanost, olivenolie og citronsaft.

  • 5.
    Krydr med lidt salt og peber, og blend det sammen.

  • 6.
    Halvér tomaterne, og vend dem med 1 spsk. olivenolie.

  • 7.
    Krydr med lidt salt og peber, og kom dem i et ovnfast fad med bagepapir.

  • 8.
    Bages i 20 min. ved 175°C.

  • 9.
    Kog pastaen efter pakkens anvisning, og gem 1 dl af kogevandet, inden vandet sigtes fra.

  • 10.
    Vend pastaen med pesto og kogevandet, og server toppet med stykker af mozzarella og de bagte tomater.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15417 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1150 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 12.7 %8.6 g
Kulhydrat: 34.5 %23.3 g
Fedt: 52.8 %16.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;