Sous vide svinekam og rosenkål med bacon og karamelliserede løg

30-60 min
4 personer

Ingredienser

1 stk. sous vide tilberedt svinekam

250 g bacon i tern

500 g rosenkål

4 rødløg

1 spsk. smør
2 spsk. hvidvinseddike

Salt og sort peber

 

Sovs: .

4 dl kalve- eller svinefond*

2 spsk. Ribsgelé

1 dl piskefløde

Evt. 1-2 spsk. balsamico eddike

2 spsk. maizena og lidt vand til jævning

Salt og sort peber

Evt. kulør

Tilbered svinekammen efter pakkens anvisning. Steg bacon sprød på en tør pande. Skær det nederste af rosenkålen af og fjern de ydre blade. Del dem i halve. Skær rødløg i kvarte og steg dem langsomt i smør sammen med kålen, ca. 20 min. Tilsæt eddike og krydr med salt og peber. Kom den stegte bacon i. Til sovs hældes bouillon i en gryde og koges op. Hold stegen lun imens. Tilsæt kalvefond og ribsgelé og kog sovsen op. Kom ribsgele og fløde i og smag til med salt og peber. Kom evt. en smule balsamico i, hvis sovsen mangler syrlighed. Rør maizena op med en smule vand og kom i sovsen, mens den koger. Pisk godt igennem og giv evt. sovsen lidt farve med et par dråber kulør.

Du kan bruge samme metode til sovs til and eller kalkun. Her kan man evt. bruge hønsefond i stedet for kalvefond.

*Hvis du bruger koncentreret fond eller bouillonterning, skal du huske at fortynde den med vand efter pakkens anvisning inden brug.

 

Energi pr. person: 3190KJ/762Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,9 g.

Kulhydrat: 4,8 g.

Fedt: 13 g.

Tilbered svinekammen efter pakkens anvisning. Steg bacon sprød på en tør pande. Skær det nederste af rosenkålen af og fjern de ydre blade. Del dem i halve. Skær rødløg i kvarte og steg dem langsomt i smør sammen med kålen, ca. 20 min. Tilsæt eddike og krydr med salt og peber. Kom den stegte bacon i. Til sovs hældes bouillon i en gryde og koges op. Hold stegen lun imens. Tilsæt kalvefond og ribsgelé og kog sovsen op. Kom ribsgele og fløde i og smag til med salt og peber. Kom evt. en smule balsamico i, hvis sovsen mangler syrlighed. Rør maizena op med en smule vand og kom i sovsen, mens den koger. Pisk godt igennem og giv evt. sovsen lidt farve med et par dråber kulør.

Du kan bruge samme metode til sovs til and eller kalkun. Her kan man evt. bruge hønsefond i stedet for kalvefond.

*Hvis du bruger koncentreret fond eller bouillonterning, skal du huske at fortynde den med vand efter pakkens anvisning inden brug.

 

Energi pr. person: 3190KJ/762Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein: 9,9 g.

Kulhydrat: 4,8 g.

Fedt: 13 g.