HjemOpskrifterSous vide svinekam og rosenkål med bacon og karamelliserede løg

Sous vide svinekam og rosenkål med bacon og karamelliserede løg

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 sous vide tilberedt svinemørbrad
  • 500 g rosenkål
  • 250 g bacontern
  • 4 rødløg
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • salt og sort peber
sovs:
  • 0.4 liter koncentreret kalvefond (4 dl)
  • 2 spsk ribsgelé
  • 1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • evt. 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 spsk Maizena majsstivelse
  • salt og sort peber
  • evt. kulør

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tilbered svinekammen efter pakkens anvisning.

  • 2.
    Steg bacon sprød på en tør pande.

  • 3.
    Skær det nederste af rosenkålen af og fjern de ydre blade.

  • 4.
    Del dem i halve.

  • 5.
    Skær rødløg i kvarte og steg dem langsomt i smør sammen med kålen, ca. 20 min.

  • 6.
    Tilsæt eddike og krydr med salt og peber.

  • 7.
    Kom den stegte bacon i.

  • 8.
    Til sovs hældes bouillon i en gryde og koges op.

  • 9.
    Hold stegen lun imens.

  • 10.
    Tilsæt kalvefond og ribsgelé og kog sovsen op.

  • 11.
    Kom ribsgele og fløde i og smag til med salt og peber.

  • 12.
    Kom evt. en smule balsamico i, hvis sovsen mangler syrlighed.

  • 13.
    Rør maizena op med en smule vand og kom i sovsen, mens den koger.

  • 14.
    Pisk godt igennem og giv evt. sovsen lidt farve med et par dråber kulør.

  • 15.
    Du kan bruge samme metode til sovs til and eller kalkun.

  • 16.
    Her kan man evt. bruge hønsefond i stedet for kalvefond. *Hvis du bruger koncentreret fond eller bouillonterning, skal du huske at fortynde den med vand efter pakkens anvisning inden brug.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9548 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
473 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 26.1 %7.3 g
Kulhydrat: 17.6 %4.9 g
Fedt: 56.3 %7.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;