HjemOpskrifterSous vide svinekam og rosenkål med bacon og karamelliserede løg
Sous vide svinekam og rosenkål med bacon og karamelliserede løg
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
Ingredienser
4 personer
1 sous vide tilberedt svinemørbrad
500 g rosenkål
250 g bacontern
4 rødløg
1 spsk smør
2 spsk hvidvinseddike
salt og sort peber
sovs:
0.4 liter koncentreret kalvefond (4 dl)
2 spsk ribsgelé
1 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
evt. 1 spsk hvid balsamicoeddike
2 spsk Maizena majsstivelse
salt og sort peber
evt. kulør
Sådan gør du
1.
Tilbered svinekammen efter pakkens anvisning.
2.
Steg bacon sprød på en tør pande.
3.
Skær det nederste af rosenkålen af og fjern de ydre blade.
4.
Del dem i halve.
5.
Skær rødløg i kvarte og steg dem langsomt i smør sammen med kålen, ca. 20 min.
6.
Tilsæt eddike og krydr med salt og peber.
7.
Kom den stegte bacon i.
8.
Til sovs hældes bouillon i en gryde og koges op.
9.
Hold stegen lun imens.
10.
Tilsæt kalvefond og ribsgelé og kog sovsen op.
11.
Kom ribsgele og fløde i og smag til med salt og peber.
12.
Kom evt. en smule balsamico i, hvis sovsen mangler syrlighed.
13.
Rør maizena op med en smule vand og kom i sovsen, mens den koger.
14.
Pisk godt igennem og giv evt. sovsen lidt farve med et par dråber kulør.
15.
Du kan bruge samme metode til sovs til and eller kalkun.
16.
Her kan man evt. bruge hønsefond i stedet for kalvefond.
*Hvis du bruger koncentreret fond eller bouillonterning, skal du huske at fortynde den med vand efter pakkens anvisning inden brug.