Sojastegt laks med mango- og avocadosalsa

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Sojastegt laks med mango- og avocadosalsa
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ dl sojasauce

½ dl flydende honning

4 stykker laks med skind

 

Mango- og avocadosalsa:

1 mango

1 stor avocado

1 lille rødløg

10 g rød chili

1 dl frisk koriander

2 spsk flydende honning

2 spsk limesaft

Sådan gør du

Kog sojasauce og flydende honning hurtigt op i en lille gryde og gem til senere.

Skær mango, avocado og rødløg i tern, og bland det sammen med chili, koriander, flydende honning og limesaft til en salsa.

Dup laksen tør med køkkenrulle. Varm en pande op med neutral olie. Steg skindsiden på laksen, og hold fisken nede med en paletkniv, så fisken bliver presset mod panden. Steg ved høj varme, til skindet er sprødt og stegt. Vend laksestykket om og steg videre, til laksen er næsten gennemstegt. Anret 4 stykker laks på en tallerken med skindsiden opad. Anret mango- og avocadosalsa ved siden af. Hæld den lune soja-honningblanding over det sprøde lakseskind lige inden servering, og nyd straks.

Tip: Skindet kan godt spises. Foretrækker man laksen uden skind, skal dette først fjernes lige inden servering, da skindet holder på saften i fisken under tilberedningen.

 

Energi pr. person: 1718 kJ / 409 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 8,0 g
Fedt: 7,0 g
Kulhydrat: 13,0 g