HjemOpskrifterSojastegt laks med mango- og avocadosalsa

Sojastegt laks med mango- og avocadosalsa

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 0.5 dl sojasauce
  • 0.5 dl flydende honning
  • 4 laksefileter med skind
mango- og avocadosalsa:
  • 1 mangofrugt
  • 1 stor avocado
  • 1 lille rødløg
  • 10 g røde chilipebre
  • 1 dl friske korianderblade BRUG "frisk koriander"
  • 2 dl flydende honning
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Sådan gør du

  • 1.
    Kog sojasauce og flydende honning hurtigt op i en lille gryde og gem til senere.

  • 2.
    Skær mango, avocado og rødløg i tern, og bland det sammen med chili, koriander, flydende honning og limesaft til en salsa.

  • 3.
    Dup laksen tør med køkkenrulle.

  • 4.
    Varm en pande op med neutral olie.

  • 5.
    Steg skindsiden på laksen, og hold fisken nede med en paletkniv, så fisken bliver presset mod panden.

  • 6.
    Steg ved høj varme, til skindet er sprødt og stegt.

  • 7.
    Vend laksestykket om og steg videre, til laksen er næsten gennemstegt.

  • 8.
    Anret 4 stykker laks på en tallerken med skindsiden opad.

  • 9.
    Anret mango- og avocadosalsa ved siden af.

  • 10.
    Hæld den lune soja-honningblanding over det sprøde lakseskind lige inden servering, og nyd straks.

  • 11.
    Tip: Skindet kan godt spises.

  • 12.
    Foretrækker man laksen uden skind, skal dette først fjernes lige inden servering, da skindet holder på saften i fisken under tilberedningen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8000 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
643 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 23.6 %8.9 g
Kulhydrat: 31.4 %11.9 g
Fedt: 45 %7.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;