Snoet persillebrød med hvidhvede og øl

fork and spoon
Brød og kager
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

10 g gær 

3 dl lunkent vand 

1 dl øl 

1 spsk groft salt 

175 g fuldkornshvedemel eller hvidhvedemel 

Ca. 450 g hvedemel 

1 bdt bredbladet persille 

100 g revet fast ost, fx vesterhavsost eller primadonna 

2 spsk koldpresset rapsolie 

Salt og peber 

1 æg til pensling

Sådan gør du

Opløs gæren i vand og øl. Tilsæt salt og hvidhvedemel og ælt hvedemelet i. Ælt dejen grundigt. Kom den i en skål og dæk med plastfolie eller et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time. Hak persillen fint og bland med revet ost og rapsolie. Krydr med salt og peber.  Rul dejen ud til et rektangel med en tykkelse på 1 cm. Fordel persilleblandingen på dejen og rul den sammen på den lange led som en roulade. Brug en skarp kniv til at skære dejen helt igennem på den lange led så du har to lange pølser. Sno de to dejpølser omkring hinanden, put enderne ind under brødet og læg det på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve i 45 min. Pensl med æg og bag det i 35-45 min. ved 200 °C. 

 

 

Energi pr. 100 g: 911KJ/218Kcal. 

 

Næringsindhold pr. 100 g.:

Protein: 7,2 g.

Kulhydrat: 36,1 g.

Fedt: 5,1 g.