HjemOpskrifterSnoet persillebrød med hvidhvede og øl

Snoet persillebrød med hvidhvede og øl

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 10 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl øl
  • 1 spsk groft salt
  • 175 g fuldkornshvedemel
  • ca. 450 g hvedemel
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 100 g primadonna ost
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • salt og sort peber
  • 1 æg til pensling

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Opløs gæren i vand og øl.

  • 2.
    Tilsæt salt og hvidhvedemel og ælt hvedemelet i.

  • 3.
    Ælt dejen grundigt.

  • 4.
    Kom den i en skål og dæk med plastfolie eller et fugtigt viskestykke.

  • 5.
    Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.

  • 6.
    Hak persillen fint og bland med revet ost og rapsolie.

  • 7.
    Krydr med salt og peber.

  • 8.
    Rul dejen ud til et rektangel med en tykkelse på 1 cm.

  • 9.
    Fordel persilleblandingen på dejen og rul den sammen på den lange led som en roulade.

  • 10.
    Brug en skarp kniv til at skære dejen helt igennem på den lange led så du har to lange pølser.

  • 11.
    Sno de to dejpølser omkring hinanden, put enderne ind under brødet og læg det på en bageplade med bagepapir.

  • 12.
    Lad brødet efterhæve i 45 min.

  • 13.
    Pensl med æg og bag det i 35-45 min. ved 200 °C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12074 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
936 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 13.2 %7.3 g
Kulhydrat: 62.5 %34.4 g
Fedt: 23.9 %6.0 g
Alkohol: 0.4 %0.1 g
;