Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Snoet hvidløgsbrød med urter
Snoet hvidløgsbrød med urter
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Brød
25 g gær
3 dl lunkent vand
100 g økologisk grahamsmel
300 g økologisk hvedemel
3 tsk salt
3 spsk økologisk sesamfrø
1 æg
1 tsk flagesalt
Hvidløgssmør
4 fed hvidløg
50 g stuetempereret smør
0.5 dl økologisk jomfruolivenolie
0.5 tsk sort friskkværnet peber
3 dl hakket persille
Sådan gør du
Fremgangsmåde
1.
Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand.
2.
Hæld grahamsmel, hvedemel, salt og sesamfrø ned i gærblandingen.
3.
Ælt dejen godt i en røremaskine, eller ælt dejen med hænderne, til den er glat.
4.
Hvis dejen føles tynd, tilsættes lidt mere hvedemel.
5.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.
6.
Lav hvidløgssmør, imens dejen hæver: Bland knuste hvidløgsfed, smør, olivenolie, friskkværnet sort peber og finhakket persille i en skål.
7.
Rør blandingen sammen til en ensartet konsistens.
8.
Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud til en stor firkant.
9.
Fordel smørblandingen ud på hele fladen, og rul dejen sammen til en pølse.
10.
Skær eller klip brødet op fra den ene ende af rullen.
11.
Stop 2-4 cm fra rullens ende, så brødet stadig hænger sammen.
12.
Sno de to dele rundt om hinanden, og luk enderne godt sammen.
13.
Lad brødet efterhæve i cirka 15 minutter under et viskestykke.
14.
Pensl herefter med et sammenpisket æg, og drys med flagesalt.
15.
Bag brødet i en forvarmet ovn på 220°C i cirka 15-20 minutter, til brødet har en flot, gylden farve.
16.
Skær det lune brød, og servér det fx til tapas eller pil selv-rejer!.
Fest
Nytår
Dansk
Brød og kager
Brød og boller
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9873 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
975 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.1 g
Protein:
9.4 %
5.4 g
Kulhydrat:
50 %
28.7 g
Fedt:
40.6 %
10.7 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;