HjemOpskrifterSlagterens bearnaisesmør

Slagterens bearnaisesmør

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
    Bearnaise-essens
    • 2 skalotteløg
    • 1 dl estragonblade
    • 0.5 dl hvidvinseddike
    • salt & peber
    Smør
    • 150 g blødt smør

    Sådan gør du

    • 1.
      Skær det ene skalotteløg i skiver.

    • 2.
      Hak det andet meget fint.

    • 3.
      Tag halvdelen af estragonen, og kom den i en gryde sammen med skalotteløg i skiver og hvidvinseddike.

    • 4.
      Lad det simre i 10 min, til det er kogt ind til en tredjedel.

    • 5.
      Sigt eddiken, og lad den køle ned.

    • 6.
      Hak resten af estragonen, og bland den sammen med smørret, det finthakkede skalotteløg og den indkogte eddike.

    • 7.
      Smag til med salt og peber.

    • 8.
      Rul smørret ind i plastfolie, og form det til en lille pølse.

    • 9.
      Sæt det i køleskabet i mindst 2 timer.

    • 10.
      Skær det i skiver, der kommes på stegte eller grillede bøffer.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    4714 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    1759 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.6 g
    Protein: 0.8 %0.8 g
    Kulhydrat: 3.2 %3.3 g
    Fedt: 96 %45.7 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;