4 personer
350 g lammekød – gerne rester eller f.eks. lammeculotte i skiver
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
½ tsk. Spidskommen
½ tsk. Allehånde
½ tsk. Kanel
Salt og sort peber
1 dåse kidneybønner
Tzatziki:
1/3 agurk
½ fed hvidløg
250 g græsk yoghurt
Salt og sort peber
Salat:
1 romainesalat
2/3 agurk
4 tomater
1 rødløg
1 stor håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
4 pitabrød
Skær lammet i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Varm oliven i en pande, og steg lam sammen med hvidløg og krydderierne i et par minutter. Smag til med salt og godt med sort peber. Tilsæt kidneybønner, og varm dem igennem. Til tzatziki rives agurken groft og blandes med knust hvidløg og yoghurt. Smag til med salt og peber. Snit salaten, og fordel den i skåle sammen med skivet agurk. Top med tomater i skiver, tzatziki, lam og bønner, og pynt med fintsnittet rødløg og hakket persille. Spis med lune pitabrød.
Energi pr. person: 1754KJ/419Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,7 g.
Kulhydrat: 4,1 g.
Fedt: 5,8 g.