Shawarmabowl med lam, bønner og tzatziki

fork and spoon
Hovedret
clock
0-30 min
Shawarmabowl med lam, bønner og tzatziki
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

350 g lammekød – gerne rester eller f.eks. lammeculotte i skiver

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

½ tsk. Spidskommen

½ tsk. Allehånde

½ tsk. Kanel

Salt og sort peber

1 dåse kidneybønner

 

Tzatziki:

1/3 agurk

½ fed hvidløg

250 g græsk yoghurt

Salt og sort peber

 

Salat:

1 romainesalat

2/3 agurk

4 tomater

1 rødløg

1 stor håndfuld bredbladet persille

 

Tilbehør:

4 pitabrød

Sådan gør du

Skær lammet i tynde skiver. Hak hvidløget fint. Varm oliven i en pande, og steg lam sammen med hvidløg og krydderierne i et par minutter. Smag til med salt og godt med sort peber. Tilsæt kidneybønner, og varm dem igennem. Til tzatziki rives agurken groft og blandes med knust hvidløg og yoghurt. Smag til med salt og peber. Snit salaten, og fordel den i skåle sammen med skivet agurk. Top med tomater i skiver, tzatziki, lam og bønner, og pynt med fintsnittet rødløg og hakket persille. Spis med lune pitabrød.

 

Energi pr. person: 1754KJ/419Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 5,7 g. 
Kulhydrat: 4,1 g. 
Fedt: 5,8 g.