HjemOpskrifterShakshuka med chorizo og peberfrugter

Shakshuka med chorizo og peberfrugter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 løg
  • 2 peberfrugter
  • 150 g chorizopølser
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk stødt spidskommen
  • 0.5 tsk stødt koriander
  • 0.25 tsk kommen
  • 1 spsk paprika
  • 0.5 tsk cayennepeber
  • 1 dåse flået tomat
  • 2 dl vand
  • salt og sort peber
  • 6 æg
  • 1 dl bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær løg i strimler og del peberfrugterne i grove stykker.

  • 2.
    Fjern skindet fra chorizoen og skær den i tykke skiver.

  • 3.
    Varm olien i en pande og steg chorizo sammen med løg og peberfrugter i 3-4 min.

  • 4.
    Tilsæt spidskommen, koriander, kommen, paprika og cayennepeber og derefter flåede tomater og vand.

  • 5.
    Lad det simre i 10 min.

  • 6.
    Smag til med salt og godt med peber.

  • 7.
    Lav seks fordybninger i panden, hvor æggene slås ud i.

  • 8.
    Lad retten simre videre i 5-10 min. til æggehviden har sat sig.

  • 9.
    Drys med hakket persille.

  • 10.
    Energi pr. person: 1510KJ/361Kcal.

  • 11.
    Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 5,2 g.

  • 12.
    Kulhydrat: 3,3 g.

  • 13.
    Fedt: 6,6 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4856 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
327 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 24.1 %4.6 g
Kulhydrat: 13.9 %2.7 g
Fedt: 62 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;