HjemOpskrifterSensommersalat med majs og chipotledressing

Sensommersalat med majs og chipotledressing

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 6 majskolber
  • 200 g cherrytomater på stilk
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 limefrugt
  • 2 dl frisk koriander
  • 100 g feta
Chipotledressing
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk tomatketchup
  • 1 spsk chipotle chiliflage
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk olivenolie
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Start med chipotledressingen: Riv et fed hvidløg, og bland det med ketchup, chipotle chiliflager, røget paprika, spidskommen, olivenolie, friskkværnet sort peber og salt.

  • 2.
    Kog majskolber i vand, til de er møre, og lad dem køle af.

  • 3.
    Kom cherrytomaterne på en bageplade med olivenolie, og tilbered dem i ovnen i cirka 10-15 minutter ved 200°C.

  • 4.
    Skær rødløg i både, skær majsene af kolben og bland begge dele med chipotledressing.

  • 5.
    Skær lime i både.

  • 6.
    Servér salaten med ovnbagte cherrytomater, grofthakket koriander, limebåde og smuldret fetaost.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9591 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
471 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.8 g
Protein: 13.9 %3.9 g
Kulhydrat: 65.1 %18.0 g
Fedt: 21 %2.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;