HjemOpskrifterSaltede citroner og lime

Saltede citroner og lime

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

1 glas
  • 2 limefrugter
  • 2 citroner
  • 75 g havsalt

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Pres saften af den ene citron.

  • 2.
    Vask og tør de andre citrusfrugter, og skær dem i både.

  • 3.
    Sterilisér et sylteglas, og kom en skefuld salt i bunden.

  • 4.
    Kom et lag frugt i, og drys med salt.

  • 5.
    Gentag med to lag mere – mas frugten sammen undervejs, så noget af saften presses ud.

  • 6.
    Hæld den pressede citronsaft over (du kan også komme skallen fra den pressede citron i sammen med resten – skær den blot i både).

  • 7.
    Sørg for at citrusfrugterne er dækket af væde.

  • 8.
    Kom låget på, og lad det stå et mørkt sted i 2-3 dage.

  • 9.
    Tjek glasset hver dag, og pres frugten ned under væden, hvis det er nødvendigt.

  • 10.
    Flyt så glasset til køleskabet, og lad det stå i 2-3 uger.

  • 11.
    Ryst det et par gange undervejs.

  • 12.
    Væden bliver uklar, pga. de gavnlige mælkesyrebakterier, der dannes under fermentering.

  • 13.
    Brug de saltede citroner og lime som krydderi i marokkanske/libanesiske retter, finthakket i dip og dressing, eller som friskt tilbehør til kød og fisk.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
706 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
149 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.2 g
Protein: 8.2 %0.7 g
Kulhydrat: 79.7 %7.0 g
Fedt: 12.1 %0.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;