HjemOpskrifterSalatbowle med persillehummus, hasselbackkartofler og fetaost

Salatbowle med persillehummus, hasselbackkartofler og fetaost

Måltidstype:
Frokost
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
salat
  • 200 g broccolini
  • 100 g hjertesalat
  • 100 g babyspinatblade
  • 100 g radiser
  • saften af 0.5 citron (usprøjtet)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 3 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 1 dl granatæble
  • 100 g Puck® salatost i blok
hasselbackkartofler
  • 800 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tørret chiliflage
  • 0.5 friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
persillehummus
  • 1 dl hakket dansk økologisk kruspersille
  • 2 g babyspinatblade
  • 1 dåse kogt kikært drænet (240 g pr. dåse)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • saften af 0.5 citron (usprøjtet)
  • 2 spsk tahin
  • 2 spsk vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med hasselbackkartofler: Vask og skrub kartoflerne.

  • 2.
    Skær tynde skiver ned gennem hver kartoffel, dog ikke helt igennem.

  • 3.
    Læg kartoflerne på en bageplade, og pensl dem med olivenolie.

  • 4.
    Drys med paprika, chiliflager, kværnet peber og salt.

  • 5.
    Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 50 minutter.

  • 6.
    Blend alle ingredienser til persillehummussen i en foodprocessor, til massen har en ensartet konsistens.

  • 7.
    Smag til med salt og citronsaft.

  • 8.
    Skær enderne af aspargesbroccoliene.

  • 9.
    Kog dem i saltet vand i ca. 2 minutter, og skyl dem derefter i koldt vand.

  • 10.
    Skyl og slyng hjertesalat og babyspinat.

  • 11.
    Snit hjertesalaten i strimler.

  • 12.
    Rens og halvér radiser.

  • 13.
    Bland citronsaft, hvidvinseddike, olivenolie og kværnet sort peber til en dressing.

  • 14.
    Hæld den over salatblandingen.

  • 15.
    Smuldr fetaost med en gaffel.

  • 16.
    Servér salaten i en skål med persillehummus, hasselbackkartofler, aspargesbroccoli og radiser.

  • 17.
    Top salaten med smuldret fetaost og granatæblekerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13654 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
668 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 9.8 %3.9 g
Kulhydrat: 40.1 %15.7 g
Fedt: 50.1 %9.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;