HjemOpskrifterRullesteg med salvie, gedeost og abrikos med moste søde kartofler

Rullesteg med salvie, gedeost og abrikos med moste søde kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 griseslag
  • 10 friske salvieblade
  • 150 g friske gedeoste
  • 100 g tørrede abrikoser
  • salt & sort peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 kg sød kartoffel
  • 250 g økologisk creme fraiche 9%

Sådan gør du

  • 1.
    Læg svineslaget på et stort skære-bræt og smør gedeosten ud på indersiden.

  • 2.
    Hak salvie og abrikoser og fordel dem over.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Rul kødet sammen som en rullepølse og bind det sammen med kødsnor.

  • 5.
    Varm olien i en pande og brun stegen på alle sider.

  • 6.
    Varm ovnen op til 200° C.

  • 7.
    Kom stegen i en stegeso og bag den i 2 timer.

  • 8.
    Skræl imens kartoflerne og skær dem i grove stykker.

  • 9.
    Kog dem helt møre i usaltet vand.

  • 10.
    Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe lidt af.

  • 11.
    Mos dem så og rør creme fraiche i.

  • 12.
    Smag til med salt og peber.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
25921 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
712 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 27.9 %11.7 g
Kulhydrat: 14.7 %6.2 g
Fedt: 57.4 %11.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;