4 personer
500 g kartofler
200 g gulerødder
1 lille løg
1 æg
50 g hvedemel
Salt og sort peber
4 spsk. smagsneutral olie
300 g tomater
½ grøn peberfrugt
1 chili
1 lille bundt purløg
1 lime
2 avocado
2 spsk. creme fraiche 18%
1 håndfuld koriander
Skræl kartoflerne og riv dem. Læg dem i en sigte og klem lidt væske ud af dem. Riv gulerødder og løg og bland med kartofler, æg og hvedemel. Krydr med salt og peber. Varm olien i en pande og læg spiseskefulde af kartoffelblandingen i panden og tryk dem flade. Steges ved middel varme i 5-6 min. pr. side.
Del tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små tern. Skær peberfrugt i små tern, hak chilien fint og klip purløget fint. Bland tomater, peberfrugt, chili og purløg med saften af ½ lime. Krydr med salt og peber. Mos eller blend avocadoen med creme fraiche, koriander og saften af den anden halve lime. Smag til med salt. Server røstierne med avocadocreme og top med tomatsalsa.
Energi pr. person: 1734KJ/414Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,1 g.
Kulhydrat: 10,4 g.
Fedt: 5 g.