Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør – søn: lukket

 

Rodfrugtrøsti med koriander-avocado-creme og frisk tomatsalsa

30-60 min
4 personer

Ingredienser

500 g kartofler

200 g gulerødder

1 lille løg

1 æg

50 g hvedemel

Salt og sort peber

4 spsk. smagsneutral olie

300 g tomater

½ grøn peberfrugt

1 chili

1 lille bundt purløg

1 lime

2 avocado

2 spsk. creme fraiche 18%

1 håndfuld koriander 

Om råvarerne

Skræl kartoflerne og riv dem. Læg dem i en sigte og klem lidt væske ud af dem. Riv gulerødder og løg og bland med kartofler, æg og hvedemel. Krydr med salt og peber. Varm olien i en pande og læg spiseskefulde af kartoffelblandingen i panden og tryk dem flade. Steges ved middel varme i 5-6 min. pr. side.

Del tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små tern. Skær peberfrugt i små tern, hak chilien fint og klip purløget fint. Bland tomater, peberfrugt, chili og purløg med saften af ½ lime. Krydr med salt og peber. Mos eller blend avocadoen med creme fraiche, koriander og saften af den anden halve lime. Smag til med salt. Server røstierne med avocadocreme og top med tomatsalsa.

 

Energi pr. person: 1734KJ/414Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,1 g.
Kulhydrat: 10,4 g.
Fedt: 5 g.

Da visse frugter afgiver et særligt plantehormon, er det vigtigt at opbevare frugt og grønt adskilt. Ellers forkortes grøntsagernes holdbarhed, da de modnes hurtigere.
Rodfrugtrøsti

Skræl kartoflerne og riv dem. Læg dem i en sigte og klem lidt væske ud af dem. Riv gulerødder og løg og bland med kartofler, æg og hvedemel. Krydr med salt og peber. Varm olien i en pande og læg spiseskefulde af kartoffelblandingen i panden og tryk dem flade. Steges ved middel varme i 5-6 min. pr. side.

Del tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små tern. Skær peberfrugt i små tern, hak chilien fint og klip purløget fint. Bland tomater, peberfrugt, chili og purløg med saften af ½ lime. Krydr med salt og peber. Mos eller blend avocadoen med creme fraiche, koriander og saften af den anden halve lime. Smag til med salt. Server røstierne med avocadocreme og top med tomatsalsa.

 

Energi pr. person: 1734KJ/414Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,1 g.
Kulhydrat: 10,4 g.
Fedt: 5 g.