HjemOpskrifterRodfrugtrøsti med koriander-avocado-creme og frisk tomatsalsa

Rodfrugtrøsti med koriander-avocado-creme og frisk tomatsalsa

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • salt og sort peber
  • 4 spsk smagsneutral olie
  • 300 g tomater
  • 0.5 grøn peberfrugt
  • 1 frisk chili
  • 1 bundt purløg
  • 1 limefrugt
  • 2 avocadoer
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 1 1 håndfuld frisk koriander

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne og riv dem.

  • 2.
    Læg dem i en sigte og klem lidt væske ud af dem.

  • 3.
    Riv gulerødder og løg og bland med kartofler, æg og hvedemel.

  • 4.
    Krydr med salt og peber.

  • 5.
    Varm olien i en pande og læg spiseskefulde af kartoffelblandingen i panden og tryk dem flade.

  • 6.
    Steges ved middel varme i 5-6 min. pr. side.

  • 7.
    Del tomaterne og skrab kernerne ud.

  • 8.
    Skær tomatkødet i små tern.

  • 9.
    Skær peberfrugt i små tern, hak chilien fint og klip purløget fint.

  • 10.
    Bland tomater, peberfrugt, chili og purløg med saften af ½ lime.

  • 11.
    Krydr med salt og peber.

  • 12.
    Mos eller blend avocadoen med creme fraiche, koriander og saften af den anden halve lime.

  • 13.
    Smag til med salt.

  • 14.
    Server røstierne med avocadocreme og top med tomatsalsa.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7660 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
446 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 7 %1.8 g
Kulhydrat: 36.4 %9.6 g
Fedt: 56.6 %6.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;