HjemOpskrifterRødbedesuppe med feta, æble og græskarkerner

Rødbedesuppe med feta, æble og græskarkerner

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg rødbede
  • 1 løg
  • 1 spsk smør
  • 1 liter grønsagsboullion
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • salt & sort peber
  • 300 g græsk inspireret yoghurt
  • 2 æbler
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk kørvel
  • 150 g feta
  • 4 spsk græskarkerner

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl rødbederne, og skær dem i grove stykker.

  • 2.
    Skær løget i både.

  • 3.
    Smelt smørret i en gryde, og svits løgene i 5 min.

  • 4.
    Tilsæt rødbeder og bouillon, og lad det småkoge under låg i 20 min., til rødbederne er møre.

  • 5.
    Blend suppen med en stavblender, og smag til med 2 spsk. citronsaft, salt og peber.

  • 6.
    Rør halvdelen af yoghurten i.

  • 7.
    Nu må suppen ikke koge, da det kan få yoghurten til at gryne.

  • 8.
    Skær æbler i tern, og vend med grofthakket dild, kørvel og 1 spsk. citronsaft.

  • 9.
    Smag til med lidt salt og peber.

  • 10.
    Server suppen med resten af yoghurten, smuldret feta og æblerne.

  • 11.
    Drys med græskarkerner.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7297 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
229 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 16.7 %2.2 g
Kulhydrat: 37.6 %5.1 g
Fedt: 45.7 %2.8 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;