Ristet laks med fennikel/kartoffelsalat

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Lav en lækker ristet laks med kartoffelsalat og fennikel
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

7-800 g laks

1 spsk. olivenolie

Salt og kværnet peber

Frisk timian

 

Fennikel/kartoffelsalat:

600 g kogte nemme kartofler

1-2 stk. fennikel i tynde strimler (250 g)

250 g blomkål i mindre buketter

1 bk. frisk dild eller estragon

 

Citrondressing:

3 spsk. citronsaft

1 spsk. flydende honning

3 spsk. olivenolie

Skallen fra 1 citron, ubehandlet

Salt,

Kværnet peber

 

Pynt:

Krydderurter

Sådan gør du

Skær laksen i 4 stykker, steges i lidt olivenolie i ca. 3 min på hver side. På grillpande eller alm. pande og krydr med salt, peber og frisk timian.

Ryst ingredienser sammen til dressingen.

Bland kartofler, mindre stykker med fennikel, små rå blomkålsbuketter og hakket dild/estragon.

Vend dressingen i kartoffelsalaten og lad den trække lidt smag inden servering.

Servér den varme laks med kartoffelsalaten.

 

Energi pr. person: 2393 kJ/570 kcal

Energifordeling pr. 100g
Protein: 28 %
Fedt: 46%
Kulhydrat: 26 %