4 personer
7-800 g laks
1 spsk. olivenolie
Salt og kværnet peber
Frisk timian
Fennikel/kartoffelsalat:
600 g kogte nemme kartofler
1-2 stk. fennikel i tynde strimler (250 g)
250 g blomkål i mindre buketter
1 bk. frisk dild eller estragon
Citrondressing:
3 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
Skallen fra 1 citron, ubehandlet
Salt,
Kværnet peber
Pynt:
Krydderurter
Skær laksen i 4 stykker, steges i lidt olivenolie i ca. 3 min på hver side. På grillpande eller alm. pande og krydr med salt, peber og frisk timian.
Ryst ingredienser sammen til dressingen.
Bland kartofler, mindre stykker med fennikel, små rå blomkålsbuketter og hakket dild/estragon.
Vend dressingen i kartoffelsalaten og lad den trække lidt smag inden servering.
Servér den varme laks med kartoffelsalaten.
Energi pr. person: 2393 kJ/570 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 28 %
Fedt: 46%
Kulhydrat: 26 %