HjemOpskrifterRistet laks med fennikel/kartoffelsalat

Ristet laks med fennikel/kartoffelsalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

Ristet laks
  • 800 g laksefilet
  • 4 spsk olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • frisk timian
Fennikel/kartoffelsalat
  • 600 g kogte nemme kartofler
  • 2 fennikler i tynde strimler
  • 250 g blomkål i mindre buketter
  • 1 potte dild eller estragon
Citrondressing
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk olivenolie
  • skallen fra 1 citron (usprøjtet)
  • salt & friskkværnet peber
Pynt
  • pynt: krydderurter

SÅDAN GØR DU

Ristet laks
  • 1.
    Skær laksen i 4 stykker, steges i lidt olivenolie i ca. 3 min på hver side.

  • 2.
    På grillpande eller alm. pande og krydr med salt, peber og frisk timian.

Citrondressing
  • 1.
    Ryst alle ingredienser til citrondesssingen sammen

  • 2.
    Smag til med salt og peber

Fennikel/kartoffelsalat
  • 1.
    Bland kartofler, mindre stykker med fennikel, små rå blomkålsbuketter og hakket dild/estragon.

  • 2.
    Vend dressingen i kartoffelsalaten og lad den trække lidt smag inden servering.

  • 3.
    Servér den varme laks med kartoffelsalaten.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11231 kj / 2684 kcal
Næringsindhold pr. 100g
458 kj / 110 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 28.2 %7.6 g
Kulhydrat: 23 %6.2 g
Fedt: 48.8 %6.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;